Nyhed

Natacha Atlas til Århus

Den arabiske popmusiks førstekvinde gæster VoxHall under Images of the Middle East

Hun er opvokset i Belgien og er strengt taget kun halvt araber – moren er britisk – men alligevel regnes Natacha Atlas for en af den arabiske popmusiks allervæsentligste ambassadører. Siden hun oven på en vestliggjort ungdom forelskede sig i sine arabiske rødder, har hun arbejdet utrætteligt på at forene østlige melodier med vestlige beats.

Det engelske ”technobeat”-fænomen Transglobal Underground var kun første stop for divaen, der med album som ”Gedida” og ”Foretold in the Language of Dreams” for længst har markeret sig som en stærk solokvinde. Hun har desuden komponeret filmmusik til blockbustere som ”The World Is Not Enough” og ”Hulk”.

Torsdag den 24. august lægger Natacha Atlas så vejen forbi århusianske VoxHall – passende nok i forbindelse med årets Images of the Middle East-festival – med den nye ”Mish Maoul” i ryggen. Albummet vakte begejstring hos GAFFAs Torben Holleufer, som kvitterede med fem stjerner og store roser til den arabiske diva, der tilsyneladende kun bliver bedre med alderen.

ANNONCE