Nyhed

Gasolin’ rammer i dag en biograf nær dig

I dag er der publikumspremiere på Anders Østergaards dokumentarfilm om Danmark største rockband.

Billede: Kristoffer Amlani Ulbak

Det var et stort tilløbsstykke, da Metronome i dag inviterede til officielt pressemøde i forbindelse med premieren på Anders Østergaards film Gasolin’. Pressemødet foregik i Tivolis Glassal, og alle fire medlemmer fra Gasolin’ deltog i pressemødet, hvor instruktøren Anders Østergaard naturligvis også var til stede.

Tæt på sandheden
- Det er en god og fint dokumenterende film, som kommer tæt på sandheden, forklarer en kasket- og solbrilleiklædt Kim Larsen, mens en kødrand af pressefotografer skyder løs. Franz Beckerlee tilføjer, at Anders Østergaard, der bl.a. stod bag den biografiske film om Tintin-tegneren Hergé ("Tintin Et Moi", red.) er en kompetent instruktør, som bandet har været trygge ved at lade sig portrættere af. Det er første gang, at Gasolin’ offentligt er samlet siden bandets opløsning i 1978, og Glassalen var fyldt med journalister og fotografer, hvoraf flere havde medbragt Gasolin’-effekter som eksempelvis bøger og plakater i håbet om at få de fire hovedpersoners signaturer.

- Når jeg er stærkt optaget af noget, så må jeg bare vide alt. Sådan har jeg det f.eks. med Gasolin’, og derfor ville jeg gerne lave denne her film, forklarer Østergaard på spørgsmålet om, hvorfor har valgt at lave en film om Gasolin’. Han tilføjer, at filmen ud over at ville fortælle historien om Danmarks mest succesfulde rockband også har ønsket at skildre et tidsbillede af perioden omkring årtiskiftet mellem 1960’erne og 1970’erne.

Kreative skænderier og venskab
Filmen, der naturligvis er anmeldt her på GAFFA.dk, fokuserer en del på opgøret og skænderierne mellem Kim Larsen og Franz Becklerlee. – Skænderier er helt naturlige i et band. De er faktisk en vigtig del af den kreative proces, forklarer Franz Becklerlee. Kim Larsen fortsætter: - Vi skændtes meget i Gasolin’, og det var, da vi holdt op med at skændes, at vi splittede op, forklarer han for at understrege Becklerlees pointe. Alle Gasserne udtalte entydigt, at de på trods af skænderierne og bandets opløsning har et godt forhold til hinanden, og Kim Larsen pointerer afslutningsvis, at essensen i Gasolin's karriere var deres venskab. Føj dertil formidabel hverdagspoesi, træfsikker sangskrivning og social indignation.

Filmen Gasolin’ har premiere i dag i en lang række biografer landet over.

Gasolin'

ANNONCE