Nyhed

Chris Cornell færdiggør soloalbum

Pladen udsendes til marts og indeholder i hvert fald en overraskelse

Audioslave-frontmanden Chris Cornell er lige nu aktuel med sangen "You Know My Name", der er tema til den kommende James Bond-film. Hans sang "Disappearing Act" kan opleves i den kommende film "Bug", og ifølge et interview med MTV var de to sange grunden til, at Cornell begyndte at arbejde på sit første soloalbum siden "Euphoria Morning" fra 1999.

"Jeg begyndte at arbejde på sangen til James Bond-filmen og sangen til "Bug", og begyndte så bare at skrive mere og mere, og besluttede mig for at lave en ny plade med det samme", fortæller Cornell, der udsendte et album sammen Audioslave i september. "Jeg havde en masse idéer til sange, som jeg gerne ville arbejde på, og jeg havde lyst til at komme tilbage til at lave min egen plade og turnere alene i en periode".

Audioslave tager ikke på turné for at promovere "Revelations", hvilket Cornell hævder har mere med familieforpligtigelser end hans soloplade at gøre. Men det betyder ikke, at Cornell ikke har tænkt sig at spille nogle shows: "Næste år markerer tyve års jubilæeet for mig som indspillende kunstner, så jeg glæder mig til at udsende endnu en plade og tage ud med min egen turné og spille materiale fra hele min karriere. Der er meget tilgængeligt. Det er faktisk overvældende, når jeg tænker over det".

Et af de numre, Cornell allerede har spillet til shows i Europa, som nok vil overraske mange, når de hører den kommende plade, er en coverversion af Michael Jacksons "Billie Jean". Om sangen siger Cornell med et grin:

"Det var ikke noget jeg havde planlagt. Det skete lidt tilfældigt og organisk. Jeg har ændret musikken en del, men jeg har ikke rørt ved teksten, og det er ikke en joke. Jeg tog en helt anden tilgang til sangen. Det er som, da Johnny Cash indspillede "Rusty Cage", og folk efterfølgende begyndte at fortælle mig, at teksten var virkelig god. Ingen havde nogensinde sagt det til mig før. Nogensinde. Ikke en eneste gang. Så det er lidt som det med denne sang. Det er samme tilgang, for det er en meget emotionel sang".

Den endnu unavngivne udgivelse kommer formodentligt også til at indeholde sangen "She'll Never Be Your Man", der handler om en kvinde, der forlader sin mand for en anden kvinde, og muligvis også "Arms Around Your Love", der handler om en kvinde, der forlader sin mand for en anden mand, selvom hun egentlig ikke har lyst. Han er bare for stor en taber til, at hun kan holde ud at være sammen med ham, så Cornell fortæller, at sange egentlig burde have heddet "You're an Idiot".

ANNONCE