Nyhed

Chris Cornells enke sagsøger Soundgarden – igen

GAFFA.dk – alt om musik

Vicky Cornell kalder gruppens tilbud om at købe hende ud "skurkagtigt lavt"

Chris Cornells enke Vicky Cornell har sagsøgt Soundgarden for anden gang, skriver Pitchfork. Denne gang gælder det Soundgardens forsøg på at købe Vicky Cornell ud af gruppens aktiver. De resterende medlemmer har tilbudt hende 278.000 dollar for aktiverne, og det finder Vicky Cornell "skurkagtigt lavt". Vicky Cornell vil have retten til at vurdere, hvor meget de musikalske aktiver er værd.

Ifølge sagsanlægget skulle Soundgarden have fået et tilbud fra en investor om at sælge gruppens masteroptagelser alene til 16 millioner dollar, og Vicky Cornell skulle også have modtaget Soundgarden-royalities, der alene i 2018 oversteg de 278.000 dollar.


Ifølge sagsanlægget tilbød Vicky Cornell i december 2020 omvendt de tre tilbageværende medlemmer af Soundgarden, Matt Cameron, Ben Shepherd og Kim Thayil, fire millioner dollar hver for at købe dem ud af gruppens aktiver, men det afslog de, fordi Soundgarden repræsenterede deres kreative livsværk. Vicky Cornell forhøjede derefter tilbuddet til syv millioner dollar til hver, men det blev også afslået.

I sagsanlægget skriver Vicky Cornell, at hun forventer, at de resterende medlemmer af Soundgarden vil kunne tjene enorme summer på nostalgiprojekter, eksempelvis turnéer med en ny sanger, turnéer med Chris Cornell som hologram eller deep fake-manipulationer af Cornells stemme, som kunne bruges ved fremtidige Soundgarden-sange.

I en udtalelse til Pitchfork siger Vicky Cornells advokat Marty Singer, at Soundgardens tilbud handler om "penge og deres grådighed".


En repræsentant for Soundgarden svarer, at gruppens aktiver er værdisat af den respekterede musikvaluar Gary Cohen, og at de senere har tilbudt Vicky Cornell et højere beløb. Repræsentanten siger videre: "Denne strid har aldrig handlet om penge for bandet. Dette her er deres livsværk og den arv, de kommer til at efterlade."

Tilbage i december 2019 sagsøgte Vicky Cornell også Soundgarden for tilbageholdelse af udbetaling af royalities. Denne sag er endnu ikke afgjort, men gruppen svarede, at Vicky Cornell omvendt tilbageholdt optagelser, som Chris Cornell og bandet havde lavet i fællesskab.

LÆS OGSÅ: Soundgarden fastholder retten til indspilninger efter anklager fra Chris Cornells enke


Chris Cornell døde den 18. maj 2017, 52 år gammel. Inden da nåede han at udgive seks album med Soundgarden i årene 1988-2012 samt et album med Temple of the Dog, tre album med Audioslave og fire soloalbum. I december 2020 udkom yderligere et posthumt album.  

 

ANNONCE