Nyhed

Gasolin-film får dokumentarpris

Anders Østergaards “Gasolin’” modtager Årets Gulddok

Billede: Kristoffer Amlani Ulbak

Anders Østergaards dokumentarfilm “Gasolin’” vælter sig i succes. Fem- og seksstjernede anmeldelser i stribevis og omkring 216.000 solgte biografbilletter er det blevet til. I aftes modtog filmen så den fornemme førstepris, Årets Gulddok, da Producentforeningen hædrede årets danske dokumentarfilm, oplyser Politiken.dk

“Gasolin’” er blevet den mest sete dokumentarfilm nogensinde i Danmark, og den store pris blev uddelt i forbindelse med åbningen af den årlige københavnske dokumentarfilmfestival cph:dox. Samme festival, hvor Kasper Torstings Kashmir-dokumentar “Rocket Brothers” i øvrigt for tre år siden fik premiere og siden blev en stor succes.

“Gasolin’”-filmen udkom for nylig på dvd og er også her blevet en stor anmelder- og salgssucces. Blandt ekstramaterialet kan nævnes en 30 minutters optagelse, hvor de gamle Gasser møder hinanden i dag, hvilket de ikke gør i selve biograffilmen. Lige før filmens premiere i marts stod de fantastiske fire dog frem på scenen for at modtage folkets hyldest ved et pressemøde i Tivolis Glassal (billedet).

ANNONCE