Nyhed

Arctic Monkeys nappede Q Awards

Aberne fik to priser, og det samme gjorde U2 og Oasis

Det engelske musikmagasin Q uddelte i går aftes en lang række priser til Q Awards 2006, og der blev uddelt til både nye og gamle kunstnere. En del af priserne uddeles af bladet, men en række af dem er bestemt af læserne.

Der var ingen af de nominerede, der gjorde rent bord. Men Arctic Monkeys, Oasis og U2 stod alle for to priser. Det debuterende band var nomineret i fire kategorier og fik for Bedste Album og vandt desuden People's Choice Awards.

Oasis vandt Best Act in the World Today-prisen blandt andet foran U2, og Noel Gallagher nappede desuden en Classic Songwriter Award. U2 gik dog ikke tomhændede fra ceremonien, men kunne bryste sig af prisen Award Of Awards: Band of Bands, der kun er blevet uddelt denne ene gang, og som gik til U2, fordi de er det band, der har modtaget flest stemmer fra Q's læsere igennem de mange år, bladet har uddelt priser.

U2's guitarist The Edge fik desuden en Q Innovation in Sound Award, og udover de tre nævnte bands var der også priser til Corinne Bailey Rae (Best New Act), "Crazy" af Gnarls Barkley (Best Track), "When You Were Young" af The Killers (Best Video), Muse (Best Live Act), og så uddelte bladet hæderspriser til A-ha, Smokey Robinson, Primal Scream, Jeff Lynne, Take That, Faithless, Peter Gabriel, Manic Street Preachers, Culture Club og The Who.

ANNONCE