Nyhed

Countrystjernen Emmylou Harris fylder 60

Den amerikanske countrysangerinde runder et skarpt hjørne i fineste stil

60 år er ingen alder for en countrysangerinde, og slet ikke for amerikanske Emmylou Harris, der runder hjørnet i dag den 2. april. Hun fortsætter med at brodere på den succes, hun har haft i årtier.

Albummet "All the Roadrunning", som hun udgav for et år siden sammen med superguitaristen Mark Knopfler, er fortsat en efterspurgt skive, og den koncertturné, som duoen drog på efter udgivelsen, var en stor succes.

Emmylou Harris blev født 2. april 1947 i Birmingham i den amerikanske delstat Alabama. Hendes familie flyttede en del rundt, da hun var barn, og da tiden kom, hvor hun skulle finde en levevej, begyndte hun at studere skuespil på et universitet i North Carolina.


På det tidspunkt var hun i det små også begyndt at spille guitar. Og det blev i sidste ende guitaren, der vandt. Hun flyttede til New York for at prøve at gøre musikken til sin levevej, og udgav sit første soloalbum i 1969. Det er siden blevet til næsten 25 af slagsen.

Efter karrieremæssig stilstand i starten af 90’erne fik Harris i 1995 et stort comeback med albummet "Wrecking Ball", der var produceret af Daniel Lanois (U2, Peter Gabriel og mange flere). Den nye stil medvirkede til, at mange uden for country-verdenen fik øjnene op for Emmylou Harris’ kvaliteter.

Sideløbende med solokarrieren har hun indspillet musik med en lang række andre kunstnere, der foruden Mark Knopfler bl.a. tæller Neil Young, John Denver, Johnny Cash, Dolly Parton, Linda Ronstadt, Bright Eyes, Elvis Costello.


Emmylou Harris

ANNONCE