Nyhed

James Iha ikke med i Smashing Pumpkins

Guitaristen kan afsløre, at han ikke tager med Billy Corgan på turné

Som vi har nævnt gentagne gange her på stedet, så har Billy Corgan og Jimmy Chamberlin gendannet Smashing Pumpkins. Sammen vil de udsende albummet "Zeitgeist" 7. juli, og inden da påbegynder de 22. maj i Paris en Europaturné.

Men sjovt nok er det nærmest også det eneste, der vides om det gendannede orkester. De to bandmedlemmer har i hvert fald ikke meldt offentligt ud om, hvem der medvirker på pladen, og hvem man kan forvente at se på scenen på den kommende turné.

Men nu har bandets oprindelige guitarist James Iha fortalt Rolling Stone, at han i hvert fald ikke har noget som helst med projektet at gøre.

Til bladet siger han:

"Nej, jeg er ikke en del af det kommende Smashing Pumpkins-album eller turné, jeg har ikke talt med Billy i årevis. Jeg arbejder på et soloalbum, som jeg vil indspille i år, og så arbejder jeg på mit pladeselskab Scratchie Records".

Iha udsendte i 1998 det underspillede og undervurderede soloalbum "Let It Come Down" og har siden da været involveret i grupperne A Perfect Circle og Vanessa And The O's.

Han har desuden gæsteoptrådt i en lang række sammenhænge både som musiker, remixer og producer, og derudover bruger han som nævnt tid på at drive selskabet Scratchie Records, der blandt andet har udsendt plader med The Sounds og Albert Hammond Jr.

Det er fortsat uvist, hvorvidt bassisten D'arcy Wretzky vil blive involveret eller medvirke på turnéen. Men lige nu kunne noget tyde på, at der ikke bliver afsløret noget, før gruppen går på scenen i Paris i næste måned.

ANNONCE