Nyhed

Troels Boberg blev årets Starfighter

Den københavnske rapper Troels Boberg vandt den femte udgave af talentkonkurrencen Starfighters på Danmarks Smukkeste Festival.

Starfighters var i år flyttet udendørs til P3-scenen i det smukke vejr, hvilket var med til at gøre talentkonkurrencen til en glimrende dag både for publikum og de optrædende bands og solister.

Og det blev netop en solist, nemlig den københavnske rapper Troels Boberg, der vandt Starfighters, der bliver arrangeret i et samarbejde mellem Danmarks Smukkeste Festival, MTV, DR P3 og GAFFA.

Vinderen blev kåret onsdag nat, hvor de 8 deltagende bands, udvalgt gennem de omtalte medier, spillede på festivalens første dag.

De 8 grupper var Knoxville, Swimm TV Ish Tv, The Joules, Ave, Troels Boberg, Japanese Girlfriend, Spion og Dinojax.

Sidste år var det det grungeinspirerede band Surfact, der løb med sejren, men i år var det altså Troels Boberg, som vandt med sin charmerende blanding af rap og fine tekster om livets små og store øjeblikke, blandt andet en sang om at gå i et supermarked og forelske sig i kassedamen. Et nummer, vi helt sikkert kommer til at høre mere til, når Troels Bobergs album kommer på gaden til næste år.

Dommerkomitéen bestående af en repræsentant fra hver af de nævnte arrangører, motiverede valget af Troels Boberg med blandt andre følgende ord: "godt flow, særdeles charmerende sange, ordkunstner, smittende begejstring i bandet og stærke tekster fra dagligdagen".

Andenpladsen gik til Ave, som med deres storladne og rigt instrumenterede musik imponerede både publikum og dommere, og nr. 3 blev rock'n'roll-trioen Dinojax fra Odense.

Troels Boberg er nu sikret en pladekontrakt til en værdi af 300.000 kroner til indspilning og udgivelse af debutalbummet, spilletid på Danmarks Smukkeste Festivals største scene Bøgescenerne, både som åbningsnavn i dag torsdag og næste år. Og endelig vandt Boberg en fotosession til en værdi af 25.000 skænket af GAFFA. Nr. 2 og 3 vandt en optræden på festivalen på fredag på henholdsvis Rytmehans-scenen og den lidt mindre Stage 100.

Dommerkomitéen uddelte også en række fiduspokaler – i form af champagne – til medlemmer fra bands, der gjorde et særligt indtryk på dommerne.

De gik til følgende:
Bedste bassist: Jacob Killerich, Knoxville
Bedste trommeslager: Kasper Steensen, Spion
Bedste tubaist: Henrik Madsen, Ave
Bedste korpiger: Nanne Emelie Andersen og Sofie Hermind, Troels Boberg

Troels Boberg på MySpace

ANNONCE