Nyhed

Michael Hamilton skriver fyrværkerikampagnesang

"Kongen Af Nytårsaften" skal advare mod ubetænksomhed nytårsaften

Galleri: Fra Michael Hamiltons koncert på VoxHall i Århus 3. februar 2007

Den altid gummistøvleklædte århusianske sanger og sangskriver Michael Hamilton har igennem efterhånden adskillige år huseret på større og mindre koncertscener med sine både humoristiske og eftertænksomme sange, ligesom han med tiden har fået ganske mange venner på MySpace - 2854 i skrivende stund.

Og det er netop MySpace, der er årsagen til, at Hamilton er blevet opfordret til at skrive en sang til årets officielle fyrværkerikampagne, støttet af Sikkerhedsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og TrygFonden. Fyrværkerikampagnen har nemlig også sin egen MySpace-profil, og det var herigennem, at Hamilton blev opfordret til at skrive sangen, fortæller Hamilton.


- De har spurgt, om jeg ikke kunne skrive en sang om, at vi ikke skal sprænge os selv og hinanden i luften nytårsaften, og det har jeg så gjort, siger Hamilton til GAFFA.dk.

Fyrværkerikampagnen er især rettet til skoleelever, fyrværkeriforhandlere og unge mænd i alderen 17-25 år. Det er nemlig dem, der fylder mest i statistikken over folk, der kommer til skade i forbindelse med ubetænksom omgang med fyrværkeri nytårsaften og i dagene omkring.

Kampagnen består af både plakater, pjecer, film og så af Michael Hamiltons sang, der blandt andet kan høres på Fyrværkerikampagnens officielle hjemmeside. Sangen har fået titlen "Kongen Af Nytårsaften" og handler om en fyr, der tror, han både kan styre sin brandert og sit fyrværkeri samtidig.


I sangen hedder det blandt andet: "Min lunte den er lang / Og jeg har en mega trang / Til at pisse på fornuften / Når der er krudt i luften" og senere: "Og spræng den hund i luften / Hvorfor sku' vi skuf' den?" Om det ender helt galt, er dog op til lytterens fantasi.

Hør sangen på nedenstående link, og rigtig godt nytår - og husk så: Gå aldrig tilbage til en fuser...


Hør Kongen Af Nytårsaften

Fyrværkerikampagnen på MySpace

Michael Hamilton på MySpace


ANNONCE