Nyhed

Travl beatpoet på turné

Den stærkt beatinspirerede digter Claus Høxbroe lægger energisk ud i 2008

2007 blev året, hvor digteren Claus Høxbroe - hvis arv fra Ginsberg og co. mildest talt ikke fornægter sig - debuterede på plade med "Sluk Lyset" sammen med strygerensemblet 1.TH.

Og GAFFAs anmelder var ualmindeligt venligt stemt: "...man må sige, at de to parter klæder hinanden. Høxbroe har en dyb og myndig oplæser-stemme, der giver visse associationer til salig Dan Turèll. Hans hverdags-orienterede digte, der blandt andet kredser om Københavns natteliv og de lidt for mange flasker, er gedigent håndværk, men måske ikke ligefrem grænsesprængende stor kunst. Imidlertid får ordene vinger, når de udsættes for Høxbroes oplæsning og 1. Th’s veloplagte blanding af sigøjnerpunk, Balkan-toner, klezmer, tango og meget mere".

Inden pladedebuten havde Høxbroe sidste år udgivet digtsamligen "Hylet fra Gaden" med slet skjult hilsen til beatdigtet par excellence, Ginsbergs "Howl" fra '59.

I 2008 er det så blevet tid til at tage materialet med på landevejen, når digteren - som allerede har over 500 optrædener bag sig - drager på turné i Danmarm, på Færøerne og sågar en enkelt optræden i for eksildanskere i London den 20. januar. Inden da er der dog mulighed for at opleve Høxbroe i hjemlandet med skiftende backing.

Turnéplan:

10. januar - København, Din Nye Ven, m/Kasper Schultz
13. - Brønshøj, Pilegården, med 1.TH.
15. - København, Trinitatis Kirke, m/Unrealism
25. - Fredericia Ungdomshus, m/Kasper Schultz

Multi-musikeren Kasper Schulz spiller på alt lige fra 80'er-keyboards og legetøj til diverse slagtøj, mens Unrealism er en elektronisk improvisations-duo bestående af Håkon Lervåg og Jonas Dyvad.

Besøg Høxbroes MySpace-profil