Nyhed

The Go-Betweens-tribute på vej

Navne som Clientele, Portastatic og Ivy fortolker The Go-Betweens-sange på en ny hyldestplade

For os der stadig begræder tabet af sangeren og sangskriveren Grant McLennan – den ene sangskrivende halvdel af det australske indieband The Go-Betweens – er det glædeligt at kunne meddele, at der barsles med en hyldestplade, hvorpå en parade af bands fortolker en række sange af den nu opløste gruppe fra "down under".

Bag udgivelsen – der får titlen "Love Goes On" og udsendes først i september – står de to dedikerede fans af gruppen David James Buckner og dennes kone, Sherri, som udsender pladen på deres eget label "Rare Victory". Udover sangene med The Go-Betweens er også flere kompositioner fra McLennans solo-karriere at finde på pladen.

Op gennem firserne udsendte gruppen seks særdeles anmelderroste, om end ikke ligefrem storsælgende plader, herunder og ikke mindst "Before Hollywood" (1983) og "16 Lovers Lane" (1988). Herpå spillede gruppen en perlerække af usædvanligt poetiske og melodiske guitarpopsange, ofte tilsat instrumenter som obo og violin spillet af den klassisk uddannede multiinstrumentalist Amanda Brown.

I 1989 gik The Go-Betweens i opløsning, og gruppens to sangere og sangskrivere, Grant McLennan og Robert Forster, indledte solokarrierer i ånden fra The Go-Betweens. For McLennans vedkommende blev det til fire soloplader, inden han og Forster mod slutningen af 1990’erne begyndte at optræde sammen igen under The Go-Betweens-navnet, blandt andet på Roskilde Festival 1997.

I 2000 udsendte The Go-Betweens så det kunstnerisk vellykkede comebackalbum "The Friends Of Rachel Worth". Nu som kvartet med McLennan, Forster, bassisten Adele Pickvance og trommeslageren Glenn Thompson. I 2003 blev cd’en fulgt op af den ligeledes roste "Bright Yellow Bright Orange", og i 2005 udkom så endelig gruppens svanesang "Oceans Apart".

"Love Goes On"-bekræftede bidragsydere:

The Bats - "Right Here"
Brookville - "Haunted House"
The Clientele - "Orpheus Beach"
Future Pilot AKA - "Dusty in Here"
Glenn Bennie/GB3 [ft. Angie Hart] - "Devil's Eye"
Luke Haines (fra The Auteurs/Black Box Recorder) - "You Won't Find It Again"
Paul Handyside (of Hurrah!) - "Bachelor Kisses"
Kelman - "Apology Accepted"
Mellow Drunk - "Boundary Rider"
The Orchids - "Magic in Here"
Portastatic - "Bye Bye Pride"
Trembling Blue Stars - "Coming Up for Air"
Phil Wilson (of the June Brides) - "Black Mule"

The Go-Betweens

ANNONCE