Nyhed

Tre årtier, to venner, et band

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Historien om The Go-Betweens er en historie om en utrættelig kamp for kommerciel succes på den britiske indie-scene i 1980’erne; om Australiens svar på John Lennon og Paul McCartney; og om et alt for tidligt dødsfald i 2006.

Det er en historie, som den spritnye musikfilm om The Go-Betweens fortæller under mottoet “Tre årtier. To venner. Et band.” En dokumentar, som har indtaget festivaler verden over – Sydney, London, Berlin – og som nu – endelig – er landet i København, hvor den vil blive vist på Cinemateket fredag den 21. september. Inden filmvisningen introducerer rockjournalist Jan Poulsen.

I mere end 30 år udgjorde makkerparret Grant McLennan og Robert Forster kernen af det australske indierock-band The Go-Betweens, der undervejs har haft skiftende medlemmer. McLennan og Forster havde et tæt forhold til Nick Cave og The Birthday Party, og ligesom dem tog de to sofistikerede sangskrivere på en rejse fra Down Under til London i håb om at slå igennem i starten af 1980’erne. Her udkom de først på det famøse pladeselskab Postcard Records – og sidenhen Geoff Travis’ celebre Rough Trade.

Men The Go-Betweens tabte til The Smiths; et nederlag, der førte den ene kommercielle lussing efter den anden med sig for mesterværker som Liberty Belle and the Black Diamond Express, Tallulah og 16 Lovers Lane. Albums, der appellerer til fans af den skæve popsang og subtile ironier om livet og kærlighedens fortrædeligheder, men som aldrig fik den kommercielle succes, de havde potentiale til.

I filmen fortæller Robert Forster indgående om sin ven McLennan, om tiden i England, om tilværelsen som underdog, mens han suppleres af andre centrale medlemmer, der har været en del af The Go-Betweens.

HVAD: Introduktion, musikfilm og late night-bar

HVOR: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

HVORNÅR: Fredag den 21. september 2018 klokken 19.00-21.00

BILLETTER: 80 kroner, 50 kroner for medlemmer af Cinemateket - FÅ BILLETTER!!

Billetter kan købes HER

PROGRAM:

19.00: Introduktion af rockjournalist og forfatter Jan Poulsen

19.20: Visning af musikdokumentaren The Go-Betweens: Right Here. Spilletid: 95 minutter.

ANNONCE