Nyhed

Jørgen Leth med band på danmarksturné

Multikunstneren drager af sted med fuld opbakning til sit Spoken Word

På trods af enorm interesse på dette års Roskilde Festival, hvor et stuvende fyldt poetry-område udgjorde rammerne for Jørgen Leths Spoken Word-optræden, blev det i efteråret ikke til mere end en enkelt optræden for den 69-årige multikunstner. Det rådes der nu bod på.

For første gang nogensinde tager den 69-årige Leth på en reel turné med sit band, der består af musikerne Abdullah S. (Booty Cologne, Camille Jones), Jonas Engberg (Pelding, Malkin Zany) og Kristoffer Sjelberg (Booty Cologne, Nobody Beats the Beats) og Jens Bjørnkær (Hess is More, Nobody Beats the Beats).

I slutningen af april 2005 udsendte Leth, Abdullah S og Engberg albummet "Han Er Nu Malet Blå", hvor Leths ny-klassiske digte om bl.a. sport, erotik, politik og Haiti mødte semielektronisk backing-musik.


Abdullah S og Jonas Engberg skabte et musikalsk udtryk, der både var tro mod Leths karakteristiske oplæsning og tog hans poesi til steder, den aldrig har været før. Nu udvides det samlede output med to taburetter, når Leth og co. til foråret drager på turne.

Følgende datoer er bekræftet:

Ord: Jørgen Leth
Musik: Abdullah S (keys), Jonas Engberg (bas), Christoffer Sjellberg (trommer), Jens Bjørnkær (sax & synth).


25.april 2007 - Amager Bio, København
26.april 2007 - Tante Olga, Randers
27.april 2007 - Kulturellen, Herning
29.april 2007 - Train, Århus
1. maj 2007 - Toldkammeret, Helsingør
2. maj 2007 - Gjethuset, Frederiksværk
4. maj 2007 - Godset, Kolding
3. maj 2007 - Studenterhuset, Aalborg
5. maj 2007 - Klauzdal, Herlev

ANNONCE