Nyhed

Dansk rockaften i Bruxelles

Fire danske bands headhuntet til belgisk ”Spot on Denmark”-showcase

Figurines, Band Ane, Amber og Murder er af en række belgiske musikjournalister håndplukket til at spille til den ”Spot on Denmark”-showcase, der finder sted i Bruxelles den 3. november.

Arrangementet er delvist en udløber af årets Spot Festival, hvor Music Export Denmark (MXD) havde inviteret en stribe belgiske branchefolk og musikjournalister til Danmark – naturligvis med henblik på at skabe opmærksomhed om de optrædende danske bands. 15 kandidater fra de Danske Uafhængige Pladeselskaber (DUP) var i betragtning, men kærligheden faldt altså på de ovenfor nævnte grupper.

– Det er vigtigt at understrege, at det er belgierne selv, der har peget på den musik, de finder interessant – det er ikke os, der prøver at stoppe noget ned i halsen på dem, siger MXD’s leder Kristian Riis, og understreger, at Belgien ligger godt for det danske marked:


– Dels er landet en overskuelig størrelse rent turné-mæssigt, dels har det mange gode klubber og festivaler, og så er der en stor buzz omkring skandinavisk musik i Belgien såvel som Frankrig, som vi håber at kunne drage nytte af.

ANNONCE