Nyhed

Kendt Cobain-bog nu på dansk

Charles R. Cross’ ”Heavier Than Heaven” udkommer i dansk oversættelse i dag

Musikjournalisten Charles R. Cross’ Kurt Cobain-biografi ”Heavier Than Heaven” udkom på amerikansk i 2001 og har siden markeret sig som en af de mest solgte og omtalte musikbøger i nyere tid. Bogen udkommer i dag på dansk på forlaget Klim og er oversat af Steen Fiil.

I forbindelse med oversættelsen har GAFFAs Thomas Ladegaard anmeldt bogen på 431 tætskrevne sider. Han skriver blandt andet: ”Bogen føjer nye sider til historien om Cobain, men dvæler desværre for meget ved ligegyldige private detaljer frem for den musik, der med ét ændrede det rockmusikalske landskab.”

Thomas Ladegaard skriver videre:
”Cross har haft adgang til Cobains dagbøger, optegnelser og breve, og han har suppleret dette unikke materiale med flere hundrede interviews med inderkredsen omkring Cobain. Resultatet er flere steder fascinerede. Ikke mindst formår Cross at skildre en person, der gjorde alt for at fremstille sig selv som den ultimative alternative outsider, der afskyede berømmelsen, samtidig med at han hele tiden foretog meget bevidste karrierevalg, der sendte ham op blandt rockens helt store ikoner.”

Læs hele Thomas Ladegaards anmeldelse

Køb bogen i GAFFA Shop

ANNONCE