Nyhed

Schwth og Morten Søndergaard på tur med spoken word-elektronika

Den ambitiøse trio giver gratis koncert på Musikcaféen i aften og drager på tour

Billeder: Thomas Mose, fra Spot Festival 2007

I dag udkommer debutalbummet fra den elektroniske duo Schweppenhäuser/Thomsen (forkortet schwth) og digteren Morten Søndergaard. Albummet har fået titlen “Hjertets Abe Sparker Sig Fri” og bliver præsenteret ved en gratis releasekoncert i aften på Musikcaféen i Århus.

Konstellationen har man allerede kunnet opleve live på blandt andet festivaler som Spot, Roskilde, Copenhagen Jazz Festival og Lyd+Litteratur, ligesom de medvirkede med lydværket "Superpositionsprincippet" på århusianske Geiger Records' antologi “audioPoesi – en antologi” fra 2006.


Det er også Geiger Records, der i samarbejde med de ligeledes Århus-baserede Litteraturen på Scenen og Husets Forlag udsender “Hjertets Abe Sparker Sig Fri”, som dermed samtidig bliver det første regulære album i selskabets Lyd+Litteratur-serie. En serie, der fokuserer på krydsfeltet mellem litteratur, musik og lydkunst.
Geiger Records præsenterer selv albummet således i en pressemeddelelse:

”Albummet er et dristigt forsøg på at skubbe de kunstneriske grænser for mødet mellem musik og poesi. (...) Snarere end at spænde musikken for lyrikken eller omvendt forsøger de to lydmagere Jakob Schweppenhäuser og Emil Thomsen sammen med Morten Søndergaard at skabe et nyt, symbiotisk sprog, hvor stemmens rytme og ordenes klang indgår som fuldt integrerede elementer i det søgende elektroniske lydunivers, der kan bevæge sig fra store katedrallignende klange til hårde støjflader og komplekse rytmiske strukturer.”

Overtegnede har som GAFFAs anmelder taget pænt imod albummet og uddelt fire stjerner og blandt andet følgende ord:


”Der er tale om en bevidst fragmentarisk udgivelse, hvor opklippede og elektronisk efterbehandlede oplæsningspassager glider ind og ud mellem tågede, atmosfæriske og drømmende synth-passager, af og til tilsat knitrende, minimalistiske beats. Overgangen mellem ord, lyd og musik er nærmest flydende, og det har resulteret i en utrolig stemningsfuld udgivelse, der egner sig fortrinligt til lytning med hovedtelefoner i liggende tilstand, hvor lytteren er klar til at sende sine tanker på langfart.”

Schweppenhäuser/Thomsen og Morten Søndergaard kan også opleves følgende steder i den kommende tid:
01/11: RECession Festival, Århus
03/11: Oslo Poesifestival
17/11: Bogforum, København
(flere koncerter er under planlægning)

”Hjertets Abe Sparker Sig Fri” kan købes i både boghandlere og pladeforretninger, ligesom pladen kan bestilles via http://www.husetsforlag.dk


ANNONCE