Nyhed

Poesi og lyd på Statens Museum for Kunst

Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard giver gratis koncert på Statens Museum for Kunst

Da projektet Schweppenhauser/Thomsen & Morten Sønderggard tidligere på året debuterede med udgivelsen "Hjertets Abe Sparker Sig Fri", udløste det gode anmeldelser fra flere sider.

Således også fra GAFFA, som kaldte pladen en "utroligt stemningsfuld udgivelse".

Den gode modtagelse fejres nu med en gratis optræden på Statens Museum for Kunst den 9. december kl. 15.00.


Projektet er et samarbejde mellem digteren Morten Søndergaard – som har været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris to gange – og den elektroniske duo Schweppenhauser/Thomsen.

Mens Emil Thomsen er medlem af debuterende Marybell Katastrophy, arbejder Jakob Schweppenhäuser ved siden af musikken med billedkunst.

Projektet debuterede sidste år på antologien "Audiopoesi" på det dengang ganske nystartede Geiger Records, og har blandt andet kunnet opleves på Oslo Poesifestival, Roskilde Festival, Copenhagen Jazzfestival og Spot-festivalen.


Desuden har det været fast inventar på de sidste par års Lyd+Litteratur-arrangementer i Århus og København.

I højere grad end traditionel spoken word er der hos Schweppenhäuser/Thomsen/Søndergaard tale om et udtryk, hvor stemmen og diktionen indgår som instrumenter i det samlede lydbillede i sampil med de elektroniske klange.

Man kan således vente en usædvanlig musikalsk og lyrisk oplevelse på det hæderkronede museum på Sølvgade i København på søndag.


Mere info

ANNONCE