Nyhed

Matmos er klar med nyt

Album nummer syv fra den elektroniske San Francisco duo er ude senere på året

Matmos er kendt for deres meget konceptuelle elektroniske indie-album. Som eksempel kan nævnes ”A Chance To Cut Is A Chance To Cure” fra 2001, der var sammensat primært af samples optaget ved lokale plastickirurgers operationsborde.

Selvom Matmos' musik ikke altid er den lettest tilgængelige, lover duoen, at deres nyeste udspil, der har fået titlen ”Supreme Balloon”, vil bestå af let kosmisk pop lavet udelukkende på synthesizere.

”Supreme Balloon” er opfølgeren til den roste ”The Rose Has Teeth In The Mouth Of A Beast” fra 2006. Den plade blev blandt andet omtalt på følgende måde af GAFFAs anmelder:


”Ét nummer er skruet sammen udelukkende af et skrig og en barbermaskine, og det kommer der selvsagt ikke hitliste-pop ud af. Andre steder møder vi et sjældent udadvendt Matmos – som i "Solo Buttons For Joe Meek", der fusionerer surfrock og forvredet electronica.

Et højdepunkt er "Rag For William S. Burroughs", hvor et stykke for ragtime-klaver afløses af et arabisk-klingende inferno af beats, støj og slangetæmmer-fløjte. Skævt og krævende, men aldrig uinteressant – hverken at høre om eller på.”

Det nye album skulle altså være en noget lettere omgang, men med M.C. Smidt og Johns Hopkins' forkærlighed for det krævende skal det blive interessant at høre de to herres definition af ”let kosmisk pop”.


Blandt numrene på den kommende plade er titler som ”Rainbow Flag” og ”Mister Mouth”.

Der er endnu ikke sat en udgivelsesdato på ”Supreme Balloon”.

ANNONCE