Nyhed

Matmos til Distortion

Kom til eksperimenterende sample-musik på Jazzhouse i København

Den 5. juni, under Distortion-festivalen, kan man opleve den amerikanske electronicaduo Matmos spille op med skøre live-indfald som trampen i en bakke popcorn og knuste frosne roser. Koncerten bliver en del af en række elektroniske koncerter på Jazzhouse, med fællesbetegnelsen Proton.

De to herrer, med de folkelige navne Drew Daniel og Martin Schmidt, udgav i 2013 albummet "The Marriage Of True Minds". Albummet er bygget op omkring fem års parapsykologiske forsøg, som Matmos har gennemført med en flok af deres bedste venner. På coveret til "The Marriage Of True Minds" kan man også se et meget populært forsøg, som alle kan lave derhjemme. Hvis man taper to halve bordtennisbolde på øjnene, sikrer en ensformig lyskilde og kun lytter til hvid støj, så vil hjernen til sidst "kede sig", og man vil derfor langsomt begynde at hallucinere.

Det anbefales dog ikke, at man spænder bordtennisbolde på øjnene til koncerten på Jazzhouse, for så ville man gå glip af pudsig live-sampling samt et regulært band til at løfte eksperimenterne. Dagen før Matmos på Jazzhouse vil man også kunne opleve det kosmiske Sun Ra Arkestra, der vil blive anført af 90-årige Marshall Allen.

Foreløbige Proton-koncerter:

4. juni, Sun Ra Arkestra feat. Marshall Allen, Jazzhouse kl. 20.00

5. juni, Matmos, Jazzhouse, kl. 23.30

Hør "The Marriage Of True Minds" her:

ANNONCE