Nyhed

Heath Ledger fascineret af Nick Drake

Den afdøde skuespiller instruerede en Nick Drake-video måneder før sin død

Den australske skuespiller Heath Ledger blev i går 22. januar fundet død af en overdosis sovepiller i sin lejlighed i New York.

I en underlig sidehistorie til den tragiske begivenhed viser det sig nu, at Ledger længe havde været fascineret af den engelske sangskriver Nick Drake, der i 1974 døde af en overdosis antidepressive piller.

Til en pressekonference på filmfestivalen i Venedig fortalte Ledger, at han havde været besat af sangskriverens historie, og at han i en periode havde overvejet at fortælle Drakes historie på film.


På trods af at Nick Drake kun nåede at udsende tre plader, har han efter sin død opbygget sig en anseelig fanskare, der inkluder navne som José González, Moby og Badly Drawn Boy.

Men nu viser det sig, at Ledger ikke bare var fan, men at et af de sidste projekter, han arbejdede på inden sin død, var en musikvideo til Drake-sangen "Black Dog". Sangen tog sit navn fra Winston Churchills beskrivelse af depression og menes samtidig at være den sidste sang, Drake indspillede før sin død.

En repræsentant, der administrerer Nick Drakes rettigheder, beskriver over for MTV musikvideoen som "pragtfuld" og "meget bevægende" og fortæller, at den sort/hvide-video primært består af optagelser af Ledger selv. I videoens sidste scene kan man se Ledger drukne sig selv i et badekar.


Videoen er ikke udsendt officielt, men blev vist i efteråret til en festival samt til en begivenhed, der hyldede Nick Drake i Los Angeles.

Heath Ledger blev 28 og efterlod sig en 2 år gammel datter.

ANNONCE