Nyhed

Nick Drake hyldes af Jack Johnson med flere

Filmskaberen Emmett Malloy er ved at sammensætte en cd, en film og en bog om Nick Drake

Musikvideoinstruktøren Emmett Malloy har senest stået bag filmen "The White Stripes: Under Great White Northern Lights", der dokumenterede duoens tur gennem Canada i sommeren 2007. Nu har han rettet sin opmærksomhed mod den engelske sangskriver Nick Drake, der døde i 1974.

Malloy arbejder lige nu på et projekt, der inkluderer en film, en bog og en cd, hvor en række kunstnere skal genindspille Nick Drakes sange. Indtil videre har Jack Johnson, Andrew Bird og Matt Costa meldt deres deltagelse i projektet, og flere er på vej.

Til Billboard udtaler Malloy, at han godt er klar over, at der allerede findes en lang række hyldester til Drake, og at folk måske derfor er lidt skeptiske. Men han er seriøs omkring projektet og er sikker på, at det vil tiltrække en lang række interessante kunstnere.


"Jeg ved, at med det navn vil vi få nogle fantastiske navne. Jeg kæmper mig lige nu gennem kunstnerne, som jeg føler vil kunne levere værdige versioner. Jeg glæder mig til at komme i gang, fordi der er så mange fantastiske sange".

Nick Drake nåede kun at udsende tre plader før sin død i 1974, men alle tre er at karakterisere som klassikere og sange fra "Five Leaves Left" (1969), "Bryter Layter" (1970) og "Pink Moon" (1972) er allerede blevet genindspillet af navne som Placebo, Swans, The Walkabouts, Calexico, Norah Jones, The Mars Volta, Brad Mehldau og Lucinda Williams.

ANNONCE