Nyhed

Youssou N'Dour til Danmark

Den senegalesiske sanger indtager Amager Bio og Train til marts

Youssou N'Dour er ud over at være tidligere AmnestY- og UNICEF-ambassadør også en af Afrikas mest berømte sangere. Han har været aktiv på koncert-fronten, siden han som 12-årig optrådte med Star Band, der var Dakars mest berømte orkestre i starten af halvfjerdserne.

Youssou N'Dour har blandt andet arbejdet sammen med stjerner som Peter Gabriel, Neneh Cherry og Lou Reed, og til marts besøger sangeren altså Danmark, hvor han giver koncert i henholdsvis Århus og København.

Sidste år udgav Youssou N'Dour albummet ”Rokku Mi Rokka (Give And Take)”, der blev godt modtaget af anmelderne. GAFFAs anmelder skrev blandt andet: ”


"Jeg er vild med det flow, som pladen har. Med det niveau kompositionerne har, og den måde, hvorpå Bassekou synes at give Youssou lyst til at synge igennem og tage chancer. Ligesom jeg kan lide, at vi blandt andet kommer tæt på mysticismen via sangen til ånden Baay Faal,

[...] men det er især helheden og STEMMEN, der er pladens styrke. En plade, som Youssou N'Dour i den grad kan være bekendt.”

Det formodes, at koncerterne i marts vil byde på både nye numre fra ”Rokku Mi Rokka (Give And Take)” og ældre hits som ”Set”, ”Lion Gaiende” og ”Bamako”.


Youssou N'Dour giver koncert den 16. marts på Train i Århus og den 20. marts i Amager Bio i København.

Billetsalget er gået i gang, og billetter kan købes via Billetnet.

ANNONCE