Nyhed

The River Phoenix endelig klar med plade

Københavnergruppen albumdebuterer efter elleve år

The River Phoenix, der i øjeblikket er aktuelle med singlen “I'm U.S.A., You're Canada” og en digital ep af samme navn, kan fejre, at de har skrevet kontrakt med det internationale pladeselskab Nettwerk Music Group, og dermed albumdebuterer efter 11 års forarbejde.

Det kommende album ”Ritual” er produceret og mixet af Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Moneybrother, The Int’l Noise Conspiracy), og pladen er kulminationen på en lang periode med intensiv turnéaktivitet og sangskrivning.

The River Phoenix begyndte på deres aktuelle Danmarksturné i juni, hvor de blandt andet spillede på Roskilde Festival, og i efteråret 2008 drager gruppen ud på de europæiske landeveje.


The River Phoenix, der tæller The Smashing Pumpkins, Nirvana og Weezer blandt inspirationskilderne, har allerede et ganske pænt cv. Bandet har blandt andet været en del af MTV's Spanking New Tour og fik også en personlig invitation af Billy Corgan til at varme op for netop The Smashing Pumpkins, da de sidst gav koncert i Danmark.

At gruppen først debuterer efter elleve års levetid, kalder de selv et udtryk for en næsten "psykotisk perfektionisme". Pladen skulle ikke udgives, før den var færdig, og det har været vigtigt at finde det rette selskab til at udgive den.

”Jeg er helt vild glad for, at vi har lavet aftale med et indie-label som Nettwerk, der har så gode kontakter i hele verden” siger bandets manager Jonas Fjelding.


Martin Schuhmacher, der er en del af Nettwerks afdeling i Tyskland, og som står for lanceringen i Europa, pointerer:

”Fra første gang jeg oplevede The River Phoenix, har jeg syntes, at de er helt specielle, og jeg er glad for, at Nettwerk-afdelingerne i Nordamerika og UK er lige så begejstrede”.

Med Nettwerk-aftalen i ryggen er The River Phoenix således klar til at indtage resten af Europa. Kristian, gruppens frontmand, udtaler:


”Vi vil give den gas, vi vil have gåsehud, vi vil have tårer i øjnene, vi vil skære tænder med en knyttet hånd i luften, og vi ønsker gode ting for gode mennesker. Vi vil have kærlighed, vi vil have sved, vi vil have det hårdt, vi vil have larm, vi vil have smukke melodier og vi føler at vores lyttere har det på samme måde”.

"Ritual" udkommer den 25. august.


The River Phoenix på MySpace

ANNONCE