Nyhed

Franz Ferdinand klar med ny single

Glasgow-bandet udsender "Ulysses" som single 19. januar, en uge inden udgivelsen af albummet "Tonight: Franz Ferdinand"

Det tredje album med skotske Franz Ferdinand har efterhånden været længe undervejs, men nu er det færdiggjort, og som vi tidligere har kunnet fortælle her på siden udsendes det med titlen "Tonight: Franz Ferdinand" 26. januar.

Nu er det desuden blevet offentliggjort, at første single fra pladen hedder "Ulysses", der udover at fungere som forsmag på pladen også er pladens åbningsnummer.

GAFFA mødte i denne uge bandet, der kunne fortælle, at de har struktureret albummet som en aften, hvor man går i byen. En aften fyldt med hedonisme, der kulminerer med sangen "Lucid Dreams", inden pladen rundes af med to stille numre, der beskrives som sange man ville sætte på efter en vild aften i byen.

Om den kommende single sagde bandets bassist Bob Hardy:

- "Ulysses" peger en i retning af, hvor albummet er på vej hen. Men det er ikke rigtig nogen referencer til James Joyce-bogen i teksten. Hvis der er noget, er det nærmere ham den gamle græker (Odysseus fra Homers "Odysseen"), men teksten handler mere generelt om at miste sig selv på en lang rejse.

Gruppen har indspillet "Tonight: Franz Ferdinand" i samarbejde med produceren Dan Carey (Kylie, Sia) i en gammel bygning i hjembyen Glasgow, der også huser forskellige filmselskaber. Her har bandet kunnet indspille deres plade i hjemlige omgivelser, der samtidig har givet dem mulighed for at eksperimentere med forskellige effekter og ikke mindst keyboards, der indtager en dominerende rolle på det kommende album.

Om studiet, som Franz Ferdinand selv har indrettet, og indspilningerne siger frontmand Alex Kapranos:

- Ethvert stykke elektronik som man sender lyd gennem, har sin egen karakter på samme måde som hver guitar har sin egen lyd. Hvert eneste skridt man tager fra preamps, til equalizers, til kompressors skaber pladens karakter. Det skal kombineres med, hvor man sætter mikrofonerne, og det fører til en masse eksperimenter. Det minder meget om den måde, man finder sin stil som band, hvilket er noget, der udvikles undervejs. Det er ting, der ikke kommer med det samme. Man vågner ikke pludselig op og siger, "Jeg ved, hvordan det skal være!". Det handler om at prøve sig frem, hvilket sikkert er grunden til, at det tog halvandet år at lave denne plade. Men det handlede samtidig om, at vi gerne vil prøve en masse nye ting.

Resultatet kan høres først på singlen "Ulysses" 19. januar, og på albummet "Tonight: Franz Ferdinand" 26. januar.

ANNONCE