Nyhed

Death By Kite klar med nyt projekt

Den 20. oktober udkommer ep’en "Wave I", der er første del af det danske bands ep-trilogi ”Wave I,II,III”

Et nyt projekt fra danske Death By Kite er ep-trilogien "Wave", hvor "Wave I" er den første i rækken, med nummeret "Open House For Broken Homes" som forløber. Denne del udkommer d. 20 otober. De to efterfølgende ep’er udgives i løbet af foråret, hvorefter alle tre samles til ét album, der får release omkring sommeren 2009.

Bandets forsanger Bjørn Alexander udtaler følgende om ideen til ep-trilogien:

-Vi har valgt at arbejde med ep-formen i stedet for den traditionelle albumstruktur, for bedre at kunne eksperimentere os frem til et helstøbt udtryk, ligesom det giver bedre mulighed for at give hver sang den opmærksomhed, den fortjener. Med så megen fokus på singler frem for albums, som nettet giver, syntes vi det ville være synd at "gemme" en masse gode numre på et album, i stedet for at give folk bedre mulighed for at høre dem.

Udsprunget af Københavns undergrundsscene, udgav Death By Kite i april 2007 sit selv-betitlede debutalbum. Trioen, som efter en udskiftning i rytmesektionen, nu består af sanger og guitarist Bjørn Alexander, bassist og sanger Sidsel Marie og trommeslager Mikkel Holtoug, har siden da spillet talrige koncerter i Danmark og udlandet, blandt andet på Roskilde Festivalen i 2007, samt turnéer i Tyskland, Østrig og Schweiz.
 
Bandet har selv betegner deres musik som en balancegang mellem koldkrigspunk, støjrock og indie, og singlen "Open House For Broken Homes" skulle, ifølge bandet, ramme denne betegnelse ganske tæt.

På GAFFA var vi da også imponerede over bandets lyd på udspillet fra 2007. Denne plade gav vores anmelder fire stjerner for og kaldte den "en blanding af punk, støjrock og indiepop, der i ét væk over - og underløbes af lysende guitarindfald og besnærende melodik".

Udgivelsen af den første tredjedel af deres kommende trilogi fejres med en releasefest på Dunkel fredag d. 17. oktober klokken 21:00. Der skulle være gratis øl mellem 21:00 og 23:00.

Deaht By Kite på MySpace

ANNONCE