Nyhed

CocoRosie i Den Grå Hal

Den fantasifulde søskendeduo gæster ikke kun Århus, men også København i juni

Forleden kunne vi berette, at den amerikanske søskendeduo CocoRosie gæster Train i Århus torsdag den 4. juni. Nu har også København meldt sig på banen med en koncert, der kommer til at finde sted i Den Grå Hal på Christiania tirsdag den 9. juni.

CocoRosie er regelmæssige gæster i Danmark, hvor de tidligere har besøgt Vega, Pumpehuset, VoxHall og Roskilde Festival. Gruppen består af søsterne Bianca Leilani "Coco" og Sierra Rose "Rosie" Casady, der har gjort sig bemærket med deres blanding af akustiske instrumenter og elektronik tilsat både operasang og human beatbox.

Sierra spiller blandt andet guitar, klaver og harpe og bidrager med operasang – hun har studeret på konservatoriet i Paris, hvor begge søskende i øvrigt i dag er bosat. Bianca synger med en "almindelig" stemme og står for elektronik og slagtøj.

Duoen debuterede i 2003 med albummet "La Maison de mon Rêve" og har siden udgivet to album, senest "The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn". De arbejder for tiden på deres fjerde album, som ventes ude engang senere på året.

Da CocoRosie spillede på VoxHall i Århus i august 2007, uddelte GAFFAs Thomas Borre fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet:

"CocoRosie formåede helt fra koncertens start at bjergtage (det meste af) publikum med sin unikke sammensmeltning af psykedelisk folk, androgyn cabaret, højloftet opera og urbane-rytmer. Blandt de mange højdepunkter var den infantile rejsehymne ”Japan”, som til lejligheden var fremført endnu mere larmende og naivistisk end albumudgaven. Dette afstedkom, at det elegante opera-mellemstykke stod i endnu smukkere kontrast til den øvrige del af det kaotiske nummer. Hårrejsende, intet mindre."

Mere forbeholden var GAFFAs Pelle Sonne Lohmann, da gruppen i 2008 gæstede Roskilde Festival. Her blev det kun til to stjerner og blandt andet følgende ord:

"Masker, kostumer og heftig makeup skaber en enerverende distance, og det er fuldstændig umuligt at nå på bare nogenlunde bølgelængde med CocoRosie, fordi Sierra og Bianca er så fjerne og utilnærmelige."

Billetsalget til koncerten i Den Grå Hal er netop gået i gang på Billetlugen. Billetsalget til Train-koncerten er i fuld gang på Train.dk og i landets Stereo Studio-butikker.

ANNONCE