Nyhed

Erykah Badu til Vega

Neo-soul-dronningen gæster København i juli

Sidste sommer gæstede den amerikanske soulsangerinde Erykah Badu Falconer Salen i København, og nu kommer hun så tilbage til hovedstaden. Denne gang er det dog Vega, der 13. juli kommer til at lægge rum til sangerinden med en store stemme, det vilde hår og den ekstravagante hovedbeklædning.

I marts 2008 udgav Erykah Badu albummet "New Amerykah Part One: 4th World War", og senere i år udgiver hun så "New Amerykah Part Two: Return of Ankh". Præcis hvornår albummet er på gaden, vides ikke, men vi kan roligt regne med smagsprøver til koncerten i Vega. Hvad albummet kommer til at indeholde, vides heller ikke, men ifølge Vega får førstesinglen titlen "Jump Up In The Air", og albummet kommer sandsynligvis til at byde på gæsteoptrædener af Bilal og Andre3000 fra Outkast.

Erykah Badu fik sit store gennembrud med debutalbummet "Baduizm" fra 1997, der præsenterede hende som en dybt original sangerinde og sangskriver inden for den såkaldte organiske soul-musik, eller neo-soul, om man vil - altså soulmusik fremstillet på rigtige instrumenter og uden brug af programmeringer modsat på den åndsbeslægtede r&b-scene.

Erykah Badu har siden udgivet albummene "Live" (1997), "Mama's Gun" (2000), "Worldwide Underground" (2003) og førnævnte "New Amerykah Part One: 4th World War".

Da Erykah Badu gæstede Falconer Salen i juni 2008, var GAFFAs anmelder Sohail Hassan en kende forbeholden og skrev blandt andet følgende i sin trestjernede anmeldelse: "Trods en flot udstråling og spredte opløftende øjeblikke virkede showet langtrukkent og søvndyssende. Hun er bedre på cd."

Erykah Badu har dog også præsenteret at få seks stjerner af GAFFA for sin koncert på Roskilde Festival 2002, så man må sige, at meldingerne har været skiftende gennem årene.

Erykah Badu (US),
 Store Vega, 13. juli  
Forsalget starter mandag den 6. april (klokken 10) via Vegas hjemmeside, Billetlugen og i Fona-butikker.


ANNONCE