Nyhed

Tivoli er klar med Fredagsrockprogrammet

Blandt andre Lil Wayne kan opleves til sommer

Se billeder fra pressemødet ved at klikke "Galleri" ovenfor

Tivoli har netop på et pressemøde offentliggjort sit Fredagsrock-program med følgende internationale hovednavne:

bob hund + WhoMadeWho 28. april


Beth Hart 2. juni

Chic featuring Nile Rodgers 9. juni

Brian Wilson presents Pet Sounds 30. juni


House of Pain + Clemens 7. juli

Erkyah Badu 14. juli

Lil Wayne 11. august


5 Seconds of Summer 25. august

Det bliver kun anden gang, den amerikanske rapper Lil Wayne gæster Danmark, da han to gange tidligere har aflyst annoncerede koncerter herhjemme, først på Roskilde Festival i 2009 og så i Tap1 i foråret 2013. Han kom dog omsider i oktober 2013 i Tap1, hvor GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr uddelte fem stjerner og blandt andet skrev: "Og Lil' Wayne – ja, han skal opleves. Hans ballader er måske nok bedre på album end live, men hans power, attitude og vildskab kommer langt mere til sin ret i virkeligheden end på plade. Han er excentrisk og vild - men på en yderst kontrolleret og charmerende måde." Læs hele anmeldelsen her.

Chic feat. guitaristen Nile Rodgers har været stilskabere inden for diskomusikken i sen-70'erne med sange som "Le Freak" og "Good Times". Rodgers har været aktiv lige siden og samarbejdet med blandt andre Duran Duran, David Bowie og Madonna og fik igen et massivt hit i 2013 med sin medvirken på Daft Punk-hittet "Get Lucky" og andre sange på albummet "Random Access Memories". Forvent hits fra alle årene ligesom på Smukfest 2015, hvor GAFFA uddelte fire pæne hjerter – læs anmeldelsen her.


Stifteren af de legendariske Beach Boys, sanger, sangskriver og pianist Brian Wilson, er i øjeblikket i gang med en længere verdensturné med Beach Boys-albummet "Pet Sounds", som kunne fejre 50 års jubilæum i 2016 og af Rolling Stone er kåret til musikhistoriens næstbedste album, kun overgået af The Beatles' "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band". Turnéen bragte ham sidste år forbi Værket i Randers og i år til Tivoli, og i øvrigt også Odense dagen før. Til denne koncert vil man kunne opleve "Pet Sounds" blive spillet i sin helhed sammen med andre hits, højdepunkter og sjældenheder fra det store bagkatalog. Wilson er stadig i nogenlunde okay form, og hans band er fremragende at dømme efter GAFFAs anmeldelse fra Værket i 2016 – læs anmeldelsen her.

Den amerikanske soulsanger Erykah Badu har et solidt bagkatalog af sange, og da hun ikke har givet dansk koncert siden 2009, må man antage, at hendes fans herhjemme er sultne. Dengang uddelte GAFFAs anmelder Sohail Hassan fem stjerner – læs hele anmeldelsen her.

De australske teenageidoler 5 Seconds of Summer har tidligere samlet store folkemængder i Danmark i både Forum og Jyske Bank Boxen, så mon ikke teenagehvin vil overdøve hylene fra rutsjebanen, når gruppen indtager Tivoli i sensommeren.


"Der var god stemning, da House Of Pain bragte ikke smerte, men nostalgisk hygge til Orange Scene" sidste år, meddelte GAFFAs anmelder og uddelte fire stjerner – læs hele anmeldelsen her.

bob hund og Beth Hart er hyppige og populære gæster i Danmark.

Blandt de danske navne er det værd at notere sig, at Zapp Zapp med Erann DD er gendannet og vil give deres eneste koncert i år i Tivoli, ligesom 50 års jubilarerne Savage Rose vil give en særlig koncert med Tivolis symfoniorkester Tivoli Copenhagen Phil.


Fredagsrock udvides med ekstra dag
En-dags-festivalen Offspring bliver i 2017 transformeret til ”Lillefredag”, der i stedet for én dag afvikles over hele 23 torsdage, hvor upcoming bands og solister indtager Tivolis nye scene Orangeriet. Blandt kunstnerne kan nævnes Blue Foundation, Blondage og The Rumour Said Fire. De øvrige 20 navne offentliggøres 22. marts.

Underdirektør Tivoli Kultur, Nikolaj Koppel siger:

”Fredagsrock er en af de store brikker i Tivolis kulturtilbud, der går fra teaterforestillinger og klassisk musik til ballet og børneteater. Denne sæson er nu endelig landet ved hjælp af mange hundrede timers forhandlinger, en del knofedt – og et forhøjet budget. Der er uden tvivl masser af magiske Tivoli-øjeblikke i vente for alle Fredagsrock-gæster uanset alder og musikalske præferencer.”


Programchef i Tivoli, Rune Erbs Ledet siger om årets program:

”Navne som Erykah Badu og Brian Wilson har længe stået på ønskelisten. Det er navne vi ikke ser så tit i København, men som matcher Tivolis unikke rammer perfekt. Jeg er også glad for, at ny dansk musik har fået endnu mere plads med en lillebror til fredagen”. 

 


Det samlede program er som følger:

14. april: Gulddreng + Page Four

21. april: Joey Moe


28. april: WhoMadeWho + bob hund (S)

5. maj: Infernal + Kongsted

12. maj: Johnny Madsen


19. maj: Kato + TooManyLeftHands

26. maj. Medina

2. juni: Beth Hart (US)


9. juni: Chic feat. Nile Rodgers (US)

16. juni: Zapp Zapp + Danseorkestret

23. juni: Gnags


30. juni: Brian Wilson performing "Pet Sounds" (US)

7. juli: House of Pain (US) + Clemens

14. juli: Erykah Badu (US)


21. juli: Mads Langer

28. juli: Rasmus Walter + NOAH

4. august: Burhan G


11. august: Lil Wayne (US)

18. august: Phlake + Chinah

25. august: 5 Seconds of Summer (AUS)


1. september: Karl William + Saveus

8. september: TV-2

15. september: The Savage Rose & Tivoli Copenhagen Phil


22. september: Afsløres senere

 


 


ANNONCE