Nyhed

Nordstrøm remixer Mendelsohn

Elektropopperne står for denne måneds remix på Mixtoverdener.dk

Musiksiden BandBase.dk og DR P2 har siden december 2008 hver måned præsenteret et nyt remix, hvor en dansk kunstner eller band er blevet sat til at remixe et på forhånd udvalgt klassisk værk, og hvor alle interesserede, professionelle som amatører, selv har kunnet lave deres eget remix af samme værk. Alt sammen under navnet Mix To Verdener og med udgangspunkt i hjemmesiden mixtoverdener.dk

April måneds remix er Nordstrøm, der har remixet Felix Mendelssohns ouverture "Hebriderne", skrevet i perioden 1830-1832. Mendelssohn (1809-1847) var en de store romantiske komponister og er især kendt for Bryllupsmarchen, som jo den dag i dag spilles til bryllupper verden over.

Elektropopduoen Nordstrøm fik deres gennembrud i 2006 med deres første single "Berlin" og fik i 2008 igen et pænt hit med "Endnu En". Duoen har uploadet deres mix på sitet www.mixtoverdener.dk. Nordstrøms bidrag hedder "Dagen Kommer" og er dermed et direkte svar på den foregående måneds indslag, "Nu Kommer Nat" af Magtens Korridorer, som remixede impressionisten Grieg til en ret dyster og brutal rocksang.

Værket kan høres og hentes gratis på både mixtoverdener.dk og dr.dk/p2/lyttilnyt. Og på mixtoverdener.dk kan man også selv forsøge sig som remixer. Man kan downloade månedens samples i høj kvalitet eller bruge sitets brugervenlige online mikser.

Mixtoverdener.dk har tidligere præsenteret følgende remixkonstellationer:
December 2008: Lise Westzynthius remixer Tjajkovskijs 5. symfoni
Januar 2009: Pato remixer Mahlers 2. symfoni
Februar 2009: Troels Abrahamsen og Pato remixer Stravinskijs "Le Sacre du Printemps"
Marts 2009: Magtens Korridorer remixer Griegs klaverkoncert

Blandt de øvrige kunstnere, der endnu har til gode at få offentliggjort deres klassiske remix, finder vi UFO Yepha, Niarn, Oh Land, Bjarke Niemann (fra Spleen United), The Wong Boys og As In RebekkaMaria.

ANNONCE