Nyhed

Raphael Saadiq fortrækker det europæiske publikum

Europæiske koncerter giver mere mulighed for at improvisere, fortæller soulsangeren til GAFFA

Mandag aften gav den amerikanske soulsanger Raphael Saadiq koncert i et udsolgt Lille Vega. GAFFA fangede den roste vokalist før koncerten til en snak blandt andet om forskellen på at spille for et europæisk og et amerikansk publikum. Og Saadiq er faktisk gladest for at spille for europæiske fans. Han fortæller blandt andet:

– Der er flere ting, som er mulige herovre, som improvisationerne og rækkefølgen af sangene. Det er som regel ikke normalt at slutte med et stille nummer i USA. Så at optræde for et europæisk publikum giver dit show langt mere kant. Der er bare meget mere frie tøjler herovre, siger Saadiq, men tilføjer dog: – Engang nåede vi ikke at ændre showet efter en endt Europa-tour og spillede det samme sæt for et amerikansk publikum, men de var lige så begejstrede for det, så det er bare en skrøne. Det viser, at det er dumt at lade sig begrænse af, hvad man tror folk, vil høre.

Saadiq fortæller også, at det rent faktisk er ham, man kan tjatte med på hans Facebook-profil, og ikke bare en assistent. Han siger:

– Jeg kan godt lide at være i nærkontakt med mine fans. Vi er jo alle sammen bare mennesker, og jeg ser ingen idé i at være afvisende og arrogant. Det udvikler ikke én personligt. Jeg finder også min inspiration i simple hverdagsting, som vi alle kender.

Læs hele interviewet.

ANNONCE