Nyhed

Sigur Rós-forsanger udgiver album

Jónsi fra Sigur Rós udgiver albummet "Riceboy Sleeps" med sin kæreste

Sigur Rós-forsangeren Jon Thor (Jónsi) Birgisson har sammen med partneren Alex Somers et album ved navn "Riceboy Sleeps" på trapperne. De to har før lavet andre kunstneriske eksperimenter, blandt andet har de lavet adskillige kunstudstilinger og udgivet en bog under samme navn som albummet.

Jónsi er bedst kendt for sin englefalset som forsanger i Sigur Rós. Sigur Rós har blandt andet turneret med Radiohead og er kendte for deres drømmende lydbilleder og Jónsis sang på det selvopfundne sprog "Hopelandish". Den islandske post-rock gruppe har flere roste albums i bagkataloget, og GAFFAs anmelder gav albummet "Með Suð I Eyrum Við Spilum Endalaust" fra sidste år hele fem stjerner og roste Sigur Rós med ordene:

"Det simple og afklædte er skræddersyet til Sigur Rós. På "Með Suð I Eyrum Við Spilum Endalaust" er det vanetænkende sat på en prøve, og der venter en æstetisk oplevelse af de store."


På "Riceboy Sleeps" vil man høre storladne instrumentalstykker og ekseperimenterende musik fra parret Jónsi og Alex. Projektet er allerede sat forbindelse med navne som Arcade Fire og Antony And The Johnsons, da de debuterede med sangen "Happiness" på kompilationen "Dark Was The Night".

"Riceboy Sleeps" udkommer den 20. juli i år.

 


 

ANNONCE