Nyhed

My Chemical Romance i studiet

Emo-rockerne i gang med nyt album med producer Brendan O’Brien

De særdeles populære emo-rockere (eller hvad man nu skal kalde dem) My Chemical Romance fortæller til Rolling Stones hjemmeside, at de er gået i studiet med producer Brendan O’Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam, Aerosmith med flere) for at arbejde på en opfølger til det succesfulde 2006-album ”The Black Parade”.

Forsanger Gerard Way udtaler:
”Indtil videre er den bedste måde at beskrive det nye album på, at det er My Chemical Romance i deres mest rene, mest destillerede version. Ingen klokker eller fløjter, fordi vi har haft fokus på melodi og sangskrivning. Hvis ikke det fungerer i et rum med kun os fem, så forsøger vi ikke at få det til at virke i et studie med effekter og strygesektion.”

Med andre ord er My Chemical Romance gået i en anden retning end på det noget pompøse ”The Black Parade”-album.

Gerard Way fortæller videre, blandt andet om den nye sang, ”Death Before Disco”, som han er særlig begejstret for. ”Den bringer og tekstmæssigt tilbage til noget af den fantastiske friktion fra det første album. Jeg tror, vi har skrevet vores ”Born To Run”, og det er jeg helt oppe at køre over. Det er en helt ny lyd for bandet – det er en slags anti-fest-sang, du kan feste til. Jeg glæder mig til, at folk hører den. For mig er det den bedste sang, vi nogensinde har skrevet.” Gruppen spillede sangen live for første gang ved en koncert i Los Angeles 31. juli – se et videoklip her.

My Chemical Romance debuterede i 2002 med albummet ”I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love”, der i 2004 blev fulgt op af ”Three Cheers For Sweet Revenge”, som blev gruppens kommercielle gennembrud med over en million solgte eksemplarer. I 2006 udgav de så ”The Black Parade”, som igen blev et stort hit.

Om produceren Brendan O’Brien siger Gerard Way:

”Brendan er den type producer, som godt kan lide at have gang i mange ting på én gang, så vi optager, og han går straks i gang med at mikse. Det er en proces, som altid holder alle involverede hele tiden.”

ANNONCE