Nyhed

OVERBLIK: Kunstnere aflyser verden over på grund af coronavirus

GAFFA.dk – alt om musik

Pearl Jam, My Chemical Romance og Miley Cyrus er blandt kunstnere, der har udskudt koncerter

I går aftes fremlagde statsminister Mette Frederiksen en række skærpede tiltag for at forhindre spredningen af COVID-19. Imens flere dele af det offentlige Danmark lukker ned i 14 dage, vil regeringen også forbyde forsamlinger på over 100 personer. En stor del af de danske spillesteder er derfor påvirkede og flere koncerter er aflyst eller udskudt.

Det er dog ikke kun en tendens i Danmark, da adskillige udenlandske arrangementer i disse dage også bliver rykket ud i fremtiden. Imens GAFFA tidligere har lavet et overblik over nogle af disse koncerter, har vi her samlet nogle af de seneste aflysninger i den udenlandske musikbranche.


Du kan desuden holde et overblik over, hvilke danske koncerter der er påvirket her: 

OVERBLIK: Det gør spillestederne efter Mette Frederiksens corona-melding

Pearl Jam
I forbindelse med udgivelsen af deres 11. studiealbum, Gigaton, den 27. marts i år, har grungebandet Pearl Jam planlagt at kickstarte deres turné i Toronto den 18. marts. Dog er alle deres canadiske og amerikanske koncerter nu blevet udskudt på ubestemt tid.


”Det har været brutalt og det kommer til at blive værre, før det bliver bedre,” skrev Pearl Jam i et tweet og tilføjede: ”Så vi har fået at vide, at store forsamlinger af mennesker er højt på listen over ting, der skal undgås, efter sundhedskrisen nu begynder at påvirke os alle”


My Chemical Romance
Den amerikanske pop-punkgruppe My Chemical Romance har udskudt deres turné i Japan, oplyser de i dag på deres Twitter-konto. Bandet har endnu ikke annonceret nye datoer for koncerterne, men ”arbejder på det”.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Mange artister aflyser koncerter på grund af coronavirus

Miley Cyrus
Den 13. marts skulle Miley Cyrus være hovednavn til Melbournes velgørenhedskoncert World Tour Bushfire Relief, men kan ikke nu ikke deltage på grund af rejseanbefalinger.


”Jeg er så skuffet over ikke at være der, men jeg er nødt til at gøre det rigtige for at beskytte mit bands og min besætnings helbred og sikkerhed,” skrev den 27-årige sangerinde i et tweet.


Bombay Bicycle Club
Det engelske indierockband Bombay Bicycle Club skulle have startet deres europæiske turné i München den 15. marts, men er nu nødsaget til at udsætte den på ubestemt tid. Bandet, der blev gendannet sidste år, havde planlagt ni koncerter i marts; i Prag, Warszawa, Berlin, Amsterdam, Paris, Bruxelles, Köln, Hamburg og München.

Derudover har kunstnere som Avril Lavigne, Bikini Kill, Ciara, Louis Tomlinson, Mariah Carey og Madonna aflyst shows på grund af coronavirussen.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Løb stormløb på pladebutikkerne i stedet for at hamstre toiletpapir


Også festivaler er blevet udskudt efter udbruddet af COVID-19. Imens den amerikanske kæmpefestival Coachella tidligere på ugen blev udskudt til oktober, er den østrigske festival Snowbombing Festival i dag officielt blevet aflyst. Festivalen skulle have fundet sted den 13.-18. april og kunne præsentere hovednavne som Liam Gallagher, Foals og The Streets.  

I Berlin er flere koncerter blevet aflyst heriblandt shows i Berlins Philharmonie, og i Sverige har flere spillesteder skærpet kriterierne for koncerter ved enten at udskyde eller tillade et mindre publikum.

ANNONCE