Nyhed

Tone erstatter Else Marie Pade til Martin Hall-koncert

Multikunstneren optræder nu sammen med den nordjyske elektro-artist i Odense

Som vi for nylig kunne oplyse, måtte den 84-årige elektro-pioner Else Marie Pade desværre trække sig fra den planlagte optræden med Martin Hall i Kulturmaskinen 11. september grundet fysisk svækkelse. Som vi også kunne fortælle dengang, ville der dog stadig være en vis sandsynlighed for at kunne opleve Martin Hall live i Odense 11. september.

Og det kommer til at holde stik. Martin Hall har nemlig sagt ja til invitationen om at arbejde sammen med et af de mere markante nye danske electronica-navne i øjeblikket, nemlig Tone. Gruppen består af musiker og sangerinde Sofie Nielsen (billedet) og videomand Kristian Ravn-Ellestad og arbejder med stemme, elektronik og billeder som ét samlet hele. Den samlede audio-visuelle performance kommer til at foregå den oprindelige dato, altså fredag den 11. september kl. 20.00 i Kulturmaskinen i Odense.

Sammen vil Hall og Tone opføre en cirka 45 minutters lydmontage, hvor Martin Hall står for skrevne ord og recitativer, mens Tone leverer klangflader og billeder. Det bliver, med bagmændenes ord, "en syntese af poesi, audio-montage, elektronik og rytme såvel som et møde mellem to forskellige generationer, der på hver deres måde har arbejdet med den elektroniske musik på en personlig og alt andet end forudsigelig måde."

Ud over Hall og Tone spiller også det unge elektronikatalent Mike Sheridan, der sidste år debuterede med det meget roste, Danish Music Awards-vindende album "I Syv Sind", hvorfra sangen "Med Små Skridt" med Maya Albana på vokal desuden blev et stort radiohit.

Du kan købe billeter på danbillet.dk eller på telefonnumer 6614 0110.

Tone debuterede i januar 2008 med albummet "Small Arm Of Sea", som GAFFAs anmelder Thomas Borre tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om: "Der er imidlertid ikke tale om konventionelle sangstrukturer, men nærmere stemningsbærende stemmebånds-ekspressioner, der står i gæld til både CocoRosie og Billie Holiday. Dette er både albummets svaghed og styrke, for Tones insisteren på at nedbryde ethvert tiltag, der mimer en traditionel sangstruktur, overflødiggør sommetider hendes stemme i det glitchede og knudrede musiklandskab. Omvendt bidrager vokalerne også positivt til, at musikken positioneres på en anderledes måde end store dele af det øvrige danske electronica-miljø."

Martin Halls samlede efterårsturné ser nu ud som følger:

1. Fredag den 11. september: Hall + Tone (Odense).
2. Lørdag den 24. oktober: Hotel des Nordens (Tyskland).
3. Fredag den 30. oktober: Sankt Pauls Kirken (Århus).
4. Søndag den 8. november: DR’s nye koncerthus (København).

Martin Hall kan endvidere opleves i Charlotte Mandrups bog "Autenticitet", der udkommer 31. august på Jyllands-Postens Forlag. "Autenticitet" er en bog, hvor Martin Hall sammen med en række erhvervsledere deltager i en snak om moderne ledelse og de udfordringer, et sådant arbejde stiller. Grunden til, at Martin Hall er inviteret med i denne sammenhæng er, at han gennem de senere år har været en hyppig gæst hos adskillige større danske erhvervs-virksomheder som for eksempel Mærsk, Grundfos, Rambøll og Novo Nordisk. Samtalen med den sjældent mundlamme Hall udgør i øvrigt bogens længste afsnit.

ANNONCE