Nyhed

Morricone giver sjælden koncert

Soundtrackmesteren optræder med 100-personers orkester i London til april

Det er de færreste soundtrack-komponister, som kan siges at have haft så stor indflydelse på rockmusikken som italienske Ennio Morricone, der slog sit navn fast med lydsporene til Sergio Leones spaghettiwesterns i 1960'erne - herunder klassikere som A Fistful of Dollars (1964), For a few Dollars More (1965), The Good, The bad & The Ugly (1966, billedet) og Once Upon a Time in the West (1968), hvor musikken på banebrydende vis trådte i forgrunden som aktiv medspiller i filmenes æstetiske univers og kombinerede genrens traditionelle strygermodus med twang-guitar.

Siden har den idag 81-årige komponist leveret musik til en imponerende række motion pictures, og de senere år har Quentin Tarantino endvidere støvet ældre kompositioner af og inkluderet dem i de eklektiske soundtracks til eksempelvis Kill Bill og senest det udrindende års Inglorious Basterds.

Metallica og Springsteen


Herudover er der blevet tid til en række svinkeærinder - som da Morricone stod for strygerarrangementerne til Morriseys "Dear God, Please Help Me" fra 2006-albummet Ringleader of the Tormentors - ligesom hans kompositioner er blevet samplet af en række popartister fra Jay-Z til The Orb. Herhjemme nævner blandt andre gruppen The Good the Bad Morricone som en væsentlig inspirationskilde.

10. april kan legenden så opleves i levende live i Londons Royal Albert Hall, hvor han i front for et 100 mand stort orkester og et kor af tilsvarende omfang vil dirigere en række af sine største "hits". I 2007 modtod manden en æres-Oscar for sit livsværk. Samme år udkom hyldetsalbummet We All Love Morricone, hvor notabiliteter som Metallica, Bruce Springsteen og Celine Dion hylder komponisten. Billetter til den enkeltstående London-koncert er i salg.

 


ANNONCE