Nyhed

Damon Albarn giver dansk koncert

GAFFA.dk – alt om musik

Fejrer Roskilde Festival nummer 50 – i K.B. Hallen

Den 10. juni gæster Damon Albarn K.B. Hallen i København med sit seneste musikalske projekt, The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows. Det 51-årige brit-ikon, bedst kendt for britpop-gruppen Blur og tegneseriebandet Gorillaz, er det første navn i en lang række offentliggørelser til fejringen af Roskilde Festivals nummer 50. En fejring, som vil finde sted hele året og altså ikke kun på festivalen.

Albarn har haft et tæt samarbejde med Roskilde Festival siden 1992, hvor han og resten af Blur gav koncert på Blå Scene med blot ét enkelt album bag sig. Han har siden været på plakaten hele otte gange – både solo, med Blur og i forskellige musikalske projekter som Gorillaz, Africa Express og The Orchestra of Syrian Musicians.

LÆS OGSÅ: Albarn fylder 50: Her er 11 af hans bedste

Albarn får da også stor ros af Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, der ser frem til det projekt, Albarn præsenterer i K.B. Hallen i juni:

"Damon Albarn er et perfekt eksempel på, at et solidt bagkatalog ikke nødvendigvis står i kontrast til konstant udvikling. Som kunstner forstår han om nogen at forny sig, og det er på mange punkter de samme værdier, Roskilde Festival hviler på. At Albarn nu har kastet sig over et projekt, der ikke minder om den gængse festivalkoncert, har vi taget som en udfordring. Derfor præsenterer vi ham i en ramme, hvor vi fortsat kan bygge bro mellem et nysgerrigt publikum og en eksperimenterende musiker - på kunstens præmisser."

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Damon Albarn: Roskilde Festival, Arena

Albarns projekt The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows er inspirereret af musikerens mange besøg på Island, hvor Albarn gennem tre årtier har opbygget et særligt forhold til landet og dets betagende, storslående natur med gletsjere, vulkaner, termiske kilder og bjerge.

Billetsalget er netop begyndt via Billetlugen

ANNONCE