Nyhed

Pearl Jam afslører Europa-datoer

Eddie Vedder og Co. har annonceret syv datoer på festivaler i Europa og fire eventuelle ekstrakoncerter

Til sommer 2010 er det ti år siden, at ni unge mennesker mistede livet under en koncert med rockbandet Pearl Jam til Roskilde Festival. Eddie Vedder har tidligere på året fortalt til Politiken, at det er udelukket, at gruppen igen kom til at spille til festivalen. Nu annoncerer gruppen datoerne på deres Europaturné, og det ser også ud til, at de danske fans må tage turen til nabolandene, hvis de vil opleve det store rockband.

Pearl Jam tager rundt i Europa i sommermånederne og spiller til en række store festivaler i blandt andet Irland, England, Tyskland og Frankrig, hvoraf de foreløbig spiller som hovednavn på tre af de annoncerede datoer. Turnéen slutter foreløbig på til den portugisiske festival Optimus Alive i Oerias.

Danske fans her dermed mulighed for at benytte lidt sommerferie på den roste rockgruppe, ligesom GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez gjorde det i august måned, da han oplevede det store band i O2 Arena i London, hvilket måtte aftvinge ham alle seks stjerner i anmeldelsen:

"Pearl Jam har ry for at være et godt liveband, men denne aften leverede de simpelthen en koncert langt ud over det sædvanlige. Stemningen var intim til trods for de 20.000 fremmødte, lyden i O2 Arena var upåklagelig, og bandet var 100 procent til stede. Sætlisten var et fremragende miks af kendte og mindre kendte numre, men vigtigst af alt blev sangene fremført med den nerve og indlevelse, der løfter en koncert fra det fremragende til det perfekte."

Datoerne for Eddie Vedder og resten af Pearl Jams Europaturné kan ses nedenfor, og billetterne kan findes via gruppens hjemmeside.

Pearl Jams Europaturné:

Dato                  By                           Festival
22. Juni *           Dublin, Irland           02 Arena
23. Juni *           Belfast, Nordirland    Odyssey Arena
25. Juni              London, England      Hard Rock Calling Hyde Park
27. Juni **         Ekstradato               Ekstradato                
30. Juni *           Berlin, Tyskland       Wuhlheide
1. Juli **            Ekstradato               Ekstradato
3. Juli                 Arras, Frankrig         Main Square Festival
4. Juli                 Werchter, Belgien     Rock Werchter Festival
6. Juli **            Ekstradato               Ekstradato    
9. Juli **            Ekstradato               Ekstradato    
10. Juli               Oeiras, Portugal       Optimus Alive Festival

*Pearl Jam er hovednavn på disse festivaler
**Eventuelle ekstrakoncerter

ANNONCE