Nyhed

DR2 besøger Seattle

Rockcity tegner i weekenden et portræt af den nye Seattle-bølge med bands som Fleet Foxes og Band Of Horses

Washington-byen Seattle kom på det musikalske landkort i slutningen af 80'erne, hvor Soundgarden, Alice In Chains og Screaming Trees alle fik kontrakter med internationale pladeselskaber. Grunge-eksplosionen skete dog først efter udgivelsen af singlen "Smells Like Teen Spirit" i 1991, men den musikalske supernova brændte hurtigt ud, og med Kurt Cobains død i 1994 var hele eventyret slut.

Byens bedste bands var alle tilknyttet pladeselskabet Sub Pop, der efter grunge-balladen gik noget ned i kadence i nogen år, men nu er tilbage i fuldt flor. Comebacket skyldes blandt andet bandet The Shins, der siden debuten i 2001 har tiltrukket en masse opmærksomhed, og så ikke mindst udgivelsen med The Postal Service fra 2003, der er selskabets mest succesfulde udgivelse siden "Bleach" med Nirvana.

Siden da har byens musikalske miljø også fået en opblomstring, og sidste år var DR2-programmet Rockcity en tur i Seattle for at tale med Band Of Horses, Fleet Foxes (billedet), Tiny Vipers og mange andre for at få et indblik i, hvad der sker i den mørke og våde by. Programmet følger blandt andet Mat Brook, der forlod Band Of Horses efter den første plade og nu spiller med Grand Archives, samt Mudhoney-frontmanden Mark Arm, der supplerer sin indkomst med et job hos Sub Pop.

Udsendelsen er et interessant og morsomt indblik i en stortrivende musikscene og er værd at se bare for Mark Arms angreb på nutidens unges dårlige musiksmag og Seattle-musikernes forsøg på at finde et nyt genrebegreb til deres stil.

Rockcity Seattle vises på DR2 lørdag 14. februar klokken 19:30.

ANNONCE