Nyhed

VIDEOPREMIERE: Band of Horses er kat-tastiske i fjollet ny video

GAFFA.dk – alt om musik

Holder du af katte? Så kan vi næsten garantere, at du bliver glad ved synet af videoen til Band of Horses' nyeste single, ”Crutch”.

Ud fra gruppens navn kunne man måske have forventet en video med, lad os sige… heste? Men amerikanske Band of Horses har i stedet valgt at give hovedrollen til et andet firbenet dyr, i hvad der i en pressemeddelelse beskrives som en "kat-tastisk" video. Den lader vi lige stå et øjeblik.

Det er dog svært ikke at trække på smilebåndet, for det er både komisk og somme tider grænsende til skummelt at se bandmedlemmernes ansigter indsat på en række katte – blandt andet. De finurlige udtryk finder nemlig også vej til eksempelvis dukker, som kattene naturligvis får noget sjov ud af.

Videoen er instrueret af Ben Fee, der også stod bag Band of Horses' video til nummeret ”Casual Party” fra 2016. Fee udtaler følgende i en pressemeddelelse:

”Hvad er sjovt/sødt/vidunderligt nok til at komplementere Band of Horses? Killinger med bandets ansigter lagt groft ind over dem, naturligvis. Med dette projekt ønskede jeg at holde følelsen og udførelsen simpel og udelukkende positiv (og mærkelig). Bandet befinder sig på sådan en dejlig grænse mellem det oprigtige, kloge og sjove, og jeg ønskede at afspejle disse kvaliteter på denne abstrakte facon. Jeg mener, katte og dukker med gutternes ansigter på dem!”

Videoen blev optaget på Cat Therapy i Santa Barbara – en kattecafé, der socialiserer og genhuser reddede katte.

LÆS OGSÅ: Hestene vrinskede i vindkorridoren

”I got a crutch on you,” lyder det i sangens omkvæd, hvor der leges med udtrykket om at have et ”crush” på nogen. At det kærlige ord er blevet erstattet med et redskab, der har til formål at hjælpe brugeren med at gå eller holde balancen, er ikke tilfældigt.

Gruppens forsanger og sangskriver, Ben Bridwell, har tidligere udtalt:

– Jeg tror, at jeg havde lyst til at sige "jeg er vild med dig", og jeg tænkte, at det var sjovt, hvordan et forhold også føles som krykker. Jeg føler, at alle har oplevet en tid, hvor intet går, som det skal, og du stadig må fortsætte. Jeg tror, at den følelse rammer dig i denne sang, selv hvis du ikke ved, hvad detaljerne går ud på.

Det er efterhånden noget tid siden, at kattevideoerne for alvor dominerede internettet. På den anden side er det måske netop den slags lettere absurde indslag, der er brug for lige nu.

”Crutch” er at finde på Band of Horses’ kommende album, All Things Are Great, som udkommer den 21. januar 2022. Gruppen lægger desuden vejen forbi KB Hallen den 26. februar som del af næste års Storbritannien- og Europaturné.

Se den fjollede video her:

ANNONCE