Nyhed

Kashmir laver ny godnatsang til Det Elektriske Barometer

Kasper Eistrup & Co. står bag ”Splittet til Atomer”

P3’s lytterbestemte hitliste Det Elektriske Barometer har fået ny godnatsang. Der er den kun tredje godnatsang i programmets 22-årige historie og dermed efterfølgeren til Gasolin’s ”Som Et Strejf Af En Dråbe” (1973) og Sort Sols ”Når Solen Stikker Af” (1994). To sange, hvoraf især førstnævnte har fået klassikerstatus – selvom den modsat Sort Sol-sangen ikke er skrevet direkte til programmet, men mange år før.

Kashmir har sagt ja til DR’s tilbud og at skrive og indspille den nye godnatsang i Det Elektriske Barometer. Sangen er samtidig Kashmirs første dansksprogede sang nogensinde.

At valget faldt på Kashmir, er ingen tilfældighed. Det var netop i Det Elektriske Barometer, tilbage i 1994, at mange danskere første gang stiftede bekendtskab med bassist Mads Tunebjerg, trommeslager Asger Techau og forsanger og sangskriver Kasper Eistrup – og sangen ”The Story Of Jamie Fame Flame”, gruppens første single. Nummeret gik hurtigt til tops på hitlisten og fik snart følge af opfølgeren, ”Rose”.

Siden har Kashmir som bekendt fået status som et af Danmarks absolut mest populære orkestre, ligesom de i 2000 blev udvidet med keyboardspilleren Henrik Lindstrand.

Kasper Eistrup fortæller:
”At løfte arven efter Gasolin's ”Som Et Strejf Af En Dråbe” og Sort Sols ”Når Solen Stikker Af” er ikke bare noget man lige gør. Da vi blev stillet opgaven, var der ikke duften af tvivl i udfordringens uimodståelighed. Derimod var der en stærk dunst af frygt i kølvandet på vores kåde tilsagn. Jeg har aldrig skrevet sange til Kashmir på dansk, og dét at vide, at vi skulle fremkalde en meget koncis følelse i ord, lydunivers og komposition og uden at stjæle fra de to klassiske forgængere, var nok til at give op på forhånd. Sangen kom først, da vi accepterede det, der kom, uden for høje forventninger til noget specifikt. Heldigvis nåede vi dertil, hvor sangen selv overtog styringen og gjorde sig færdig, som den selv synes at den tog sig bedst ud. ”

Kasper Eistrup fortsætter:
”Barometeret har haft en kolossal betydning for startskuddet på vores karriere, og da alle begyndelser er svære, er vi for evigt gældsat til programmet. Derfor er det med stor og stolt ydmyghed, at vi frigør partiklerne i ”Splittet til Atomer”. Vi håber, at I vil tage den til jer og lade den leve længere end en døgnflues cyklus.”

”Splittet Til Atomer” er dedikeret til Det Elektriske Barometer og udgives ikke samtidig kommercielt. Vil du høre sangen, skal du enten lytte til Det Elektriske Barometer på P3 hver søndag kl. 21.03 – 23.00 eller Det Elektriske Barometers egen 24 timers digitale radiokanal DR Det Elektriske Barometer via dr.dk/barometer.

Kashmir har i øvrigt i et godt stykke tid arbejdet på deres sjette studiealbum, efterfølgeren til 2005’s ”No Balance Palace”, der forventes ude engang i 2009.

ANNONCE