Nyhed

The Ting Tings og Jenny Lewis til Beatday

Yderligere to navne er offentliggjort til den københavnske august-festival

Arrangørerne bag den københavnske todagesfestival Beatday, Beatbox Booking & Concerts, har netop offentliggjort yderligere to navne til årets festival, som finder sted i Valbyparken 14. og 15. august. Nemlig den engelske duo The Ting Tings og den amerikanske singer-songwriter Jenny Lewis.

The Ting Tings alias sangerinden og guitaristen Katie White og trommeslageren Jules De Martino har fået et solidt gennembrud i 2008 med deres debutalbum ”We Started Nothing”, hvorfra ”Great DJ”, ”That’s Not My Name” og ”Shut Up and Let Me Go” er blevet store hits. Duoen optrådte sidste år på Roskilde Festival, hvor de fik sat godt fut i Odeon-teltet, selvom det var tidligt på dagen. GAFFAs John Fogde uddelte fire stjerner til koncerten og konkluderede: ”...en fin koncert, hvor de to englændere fik det maksimale ud af materialet fra et middelgodt album.”

Jenny Lewis er kendt som frontfigur i gruppen Rilo Kiley, men har også udgivet to soloalbum, det første backet op af duoen The Watson Twins. Seneste soloudgivelse, ”Acid Tongue”, fra september 2008 fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs Mikkel Elbech, der oven i købet gav Lewis’ koncert i Vega måneden efter de maksimale seks stjerner og blandt andet følgende ord:

”Af og til går tingene op i en højere enhed. Af og til bruges det udtryk tilfældigt og uigennemtænkt. Men af og til er det virkelig berettiget. Og det er det i dette tilfælde. Ved en koncert er der mange balancegange, der skal holdes. Balancen mellem afdæmpede og mere støjende sange. Mellem nyt og gammelt. Mellem opmærksomheden over for medspillerne på scenen og over for publikum. Mellem professionalismen og den spontane overvældelse. Uden at det virker som resultatet af andet end en ualmindeligt god intuition mestrer Jenny Lewis alle disse balancegange, og det er en fryd at være vidne til.”

Beatbox Booking & Concerts har i forvejen offentliggjort disse navne:
Arctic Monkeys (UK), Mew (DK), Band Of Horses (US), Basement Jaxx (UK), Oh No Ono (DK), Lykke Li (S), Efterklang (DK) og Choir Of Young Believers (DK). De lover i alt cirka 16 bands/solister, og vi mangler altså endnu seks navne.

Beatday09 holdes i Valbyparken i København over to dage, 14. og 15. august, og der spilles på to scener, en stor udendørs og et stort telt.

Forsalget starter mandag d. 2. marts via GAFFAbillet.dk. Frem til 30. april sælges der udelukkende 2-dags-billetter til særpris: 700,00 kr. Herefter koster en 2-dags-billet 900,00 kr.
2. marts åbner ligeledes Beatdays nye hjemmeside www.beatday.dk

ANNONCE