Nyhed

Morrissey overvejer at stoppe

Provo-elegantieren vil stoppe på toppen

Som vi efterhånden har nævnt nogle gange, har Morrissey et nyt album i ærmet. 16. februar udgiver han sit tiende studiealbum "Years Of Refusal", og det bliver måske noget af det sidste, vi kommer til at høre fra ham. I hvert fald har han i et nyligt interview i magasinet Filter antydet, at han vil trække sig tilbage inden længe. 

"Jeg har virkelig ikke lyst til at fortsætte ret meget længere", siger provo-elegantieren med den skarpe tunge. "Jeg tror, at det at fortsætte ville indebære en mangel på fantasi. Og en mangel på værdighed. Der kommer et punkt, hvor man har sagt tilstrækkeligt, mener jeg."

Da GAFFA interviewede Morrissey tilbage i april 2006, udtalte han følgende om Rolling Stones: "Rolling Stones eksisterer kun, fordi de nægter at stoppe. Det er ikke ligefrem, fordi de laver vigtig, spirituel musik, som hele verden har brug for. Døden skal nok få fat i dem en dag." Og det er altså tilsyneladende denne situation, Morrissey vil undgå at havne i.

Nu er det dog ikke ligefrem første gang, en markant kunstner har truet med - eller lovet, alt efter smag og behag - at stoppe sin karriere. Også navne som Jay-Z, Joni Mitchell, Sinéad O'Connor, George Michael, Martin Hall og mange, mange flere har gjort det, og ingen af dem har alligevel kunnet holde sig fra at vende tilbage til musikken efter en kortere eller længere pause. Så lur os, om ikke Morrissey vil være blandt os i mange år endnu, medmindre han bliver udsat for en ulykke - må det ikke ske.

I GAFFAs februar- eller martsnummer kan du læse et nyt, stort interview med Morrissey, og til juni er han, som en del nok har bemærket, koncertaktuel på henholdsvis Posten i Odense (15. juni) og i KB Hallen i København (17. juni).

ANNONCE