Nyhed

Pocket Life albumdebuterer

Den århusianske americana-gruppe udsender ”Umlaut Songs” 25. januar

Den århusianske, americana-orienterede gruppe Pocket Life har eksisteret siden 1996 og har givet en del koncerter gennem årene, men først nu udgiver de deres debutalbum. Pocket Life har da også mødt nogen modgang gennem tiden, ikke mindst da deres guitarist og primære sangskriver Ole Luk Sørensen døde i december 2006 af komplikationer i forbindelse med sukkersyge, kun 44 år gammel.

På dette tidspunkt var Pocket Life godt i gang med det afsluttende arbejde med ”Umlaut Songs”, der består af optagelser helt tilbage fra 2002. Optagelser, der nu omsider ser dagens lys.

Allerede i efteråret 2007 arbejdede Pocket Life på at færdigmikse albummet i det århusianske Feedback-studie. Ved den lejlighed interviewede GAFFA bandet, og dengang spurgte vi gruppen, om ikke de var bange for, at deres musik var forældet, nu sangene var så gamle.

Keyboardspiller og guitarist Jakob Schmidt svarede: – Nej, for det er jo ikke noget særlig tidsbundet musik, vi spiller. Måske er det snarere en fordel for os, fordi americana-musikken, som vi jo til dels bevæger os inden for, har fået meget mere fokus de sidste fem år.

Blandt deres inspirationskilder nævner Pocket Life navne som Neil Young, Rhonda Harris, The Walkabouts, Badly Drawn Boy, Nick Drake og det chanson-agtige berlinske kultband Element Of Crime, der – som en del læsere nok vil vide – deler navn med Lars von Triers første spillefilm.

The Walkabouts’ forsanger Chris Eckman tilegnede i øvrigt en sang til Pocket Life, da han og hans musikalske partner Carla Torgerson gav koncert på VoxHall i Århus i februar 2007.

Pocket Life kan opleves live følgende steder:

Musikcafeen, Aarhus (release-show): 23. januar

TP Music, Aarhus (In-store): 24. januar


Lades Kælder, KBH (release-show): 30. januar

Pocket Life på MySpace

ANNONCE