Nyhed

Vincent Ford er død

Manden, der skrev Bob Marley-hittet ”No Woman No Cry”, blev 68 år gammel

Et af Bob Marleys største hits, ”No Woman No Cry” er på pladecoveret til ”Natty Dread”, hvor sangen først optrådte i 1974, krediteret Vincent Ford, der nu er død som følge af komplikationer ved den diabetessygdom, han led af. En sygdom, der med tiden også kostede ham begge sine ben.

Bob Marley var en god ven af Vincent Ford, der havde en suppe-restaurant i Trenchtown, som er ghettoen i Jamaicas hovedstad, Kingston. Der er en vis usikkerhed omkring hvorvidt, det virkelig er Ford, der har skrevet ”No Woman No Cry”, eller om Marley har krediteret ham som forfatter, for at sikre vennen de royalties, som sangen kastede af sig.

Pengene fra rettighederne til sangen hjalp i hvert fald Ford og hans suppe restaurant igennem nogle ret svære tider og sikrede, at den lille restaurant overlevede. Vincent Ford er ligeledes også krediteret for at have skrevet flere af numrene på Marleys ”Rastaman Vibration”-plade fra 1976, men har ellers ikke vist tegn på yderligere sangskrivervirksomhed.

”No Woman No Cry” er bedst kendt for den live-udgave, der optrådte på Bob Marley-opsamlingen ”Legend” fra 1984. Denne udgave er taget fra albummet ”Live” fra 1976. Sangen er med årene blevet coveret af et utal af kunstnere som Jimmy Cliff, Fugees, Joan Baez og Pearl Jam.

ANNONCE