Nyhed

Yusuf udsender nyt

Sangskriveren får hjælp af Paul McCartney og Dolly Parton på sit næste album

Da Yusuf i 2006 udsendte albummet "An Other Cup", blev det kaldt hans første ikke-religiøse album i 28 år. Men nu kan Billboard rapportere, at den 60-årige sangskriver senere i år vil udsende endnu et album, der minder mere om musikken fra dengang, da han hed Cat Stevens, end udgivelserne "A Is For Allah" og "The Life Of The Last Prophet".

På det kommende album finder man blandt andet sangen "Boots & Sand", hvor Yusuf får hjælp af både Paul McCartney og Dolly Parton. Sangen handler om en episode i 2004, hvor sangskriveren var på vej fra London til Washington for at besøge Dolly Parton, der tidligere har indspillet Cat Stevens-hittet "Peace Train". Men undervejs registrerede flyets passagerscreeningsprogram Computer Assisted Passenger Prescreening System sangerens navn, og flyet blev i stedet sendt til Bangor, Maine, hvor han blev tilbageholdt af Department of Homeland Security og deporteret dagen efter.

Deportationen skete, fordi Yusufs navn var kommet på en FBI-liste, efter at han af den israelske regering var blevet anklaget for at have givet penge til den palestinensiske gruppe Hamas. Sangeren har dog benægtet dette, og i 2006 blev han lukket ind i USA uden problemer.


Men oplevelsen har alligevel inspireret sangen, hvis video er skudt af Jesse Dylan, der er søn af Bob Dylan. På pladen får Yusuf også hjælp af Michelle Branch og Gunnar Nelson, der i de tidlige 90'ere havde succes sammen med broderen Matthew i duoen Nelson.

Til Billboard siger Yusuf, at det kommende album vil blive udsendt i slutningen af foråret.

ANNONCE