Nyhed

Cat Stevens-musical får verdenspremiere

Yusufs længe ventede musikalske fabel om lys og mørke åbner i Australien til maj

Den har været længe undervejs, Yusufs - tidligere kendt som Cat Stevens - musical "Moonshadow", hvor såvel nyt materiale som sange fra bagkataloget væves ind i den symbolske fortælling om en ung mand og hans "måneskygge" og deres kamp mod mørket.

Månen er bogstaveligt talt ved at dø, og duoen søger efter "den tabte sols mytiske rige...og evig lykke", hedder det i en pressemeddelelse fra den store sangskriver, som vendte musikken ryggen da han konverterede til Islam i '79, men vendte tilbage til scenen i 2006.

Universelle temaer


I 2011 var Yusuf på sin første regulære turné i flere årtier, og disse koncerter inkluderede uddrag fra den aktuelle musical, som altså nu får premiere i sin helhed på Princess Theatre i Melbourne i maj 2012. Yusuf:

"Musicalen Moonshadow begyndte egentlig, på en måde, tilbage da jeg var barn og voksede op midt i Londons West End (teater- og musicalkvarter, red.). Udover lysene, teatrene og alt det andet, der foregik kan jeg huske at jeg kiggede ud af mit vindue og dybt ind i nattehimlen om aftenen og tænkte..."hvor ender himmelen?"".

Det er universelle temaer som håb og drømme, magt og grådighed, rigtigt og forkert samt - ikke mindst - kærlighed og lykke, som tages under behandling i forestillingen, som vil inkludere klassikere som "Father & Son", "Wild World", "Matthew & Son", "Morning has Broken" og "The First Cut is the Deepest".


Man kan holde sig orienteret om forestillingen her.

ANNONCE