Nyhed

Camera Obscura til Danmark

Den skotske gruppe giver to danske koncerter til efteråret

Der var rosende ord til skotske Camera Obscura, da de i april udsendte deres fjerde album "My Maudlin Career", og nu sætter de snart kurs mod Danmark, så man kan få mulighed for at høre materialet live i både København og Århus til efteråret.

Bandet debuterede i 2001 med albummet "Biggest Bluest Hi Fi", der var produceret af landsmanden og Belle & Sebastian-frontmand Stuart Murdoch, der satte sit tydelige præg på bandets lyd. Sidenhen har bandet benyttet sig af Jari Haapalainen fra The Bear Quartet som producer, og på det seneste album har de desuden fået hjælp af Björn Yttling fra Peter Bjorn And John.

Sidstnævnte har stået for stryger- og blæserarrangementer på "My Maudlin Career", hvilket blev rost i GAFFAs femstjernede anmeldelse af pladen:

"På albummet præsenterer gruppen 11 ualmindeligt veloplagte og iørefaldende indiepopsange, der som kåde børnehavebørn kæmper om anmelderens opmærksomhed. Centralt i lydbilledet står Tracyanne Campbells smukke, lyse stemme og hendes skarpe tekster om kærlighedens op- og nedture (mest det sidste), og omkring hende udfolder sig et 60'er-agtigt, Wall of Sound-påvirket lydbillede med fyldige trommer, mens strygere og blæsere kildrer øregangen".

Camera Obscura har netop sat gang i deres Europaturné og kan opleves på Loppen i København 30. september og på Voxhall i Århus 6. oktober.

ANNONCE