Nyhed

Hanne Boel vil åbne konservatoriet for skæve sangere

Den nyudnævnte sangprofessor vil også give adgang til mere atypiske vokalister

Sangere som Steffen Brandt, C.V. Jørgensen og Peter Sommer var nok ikke blevet optaget på sanglinjen på Rytmisk Musikkonservatorium, hvis de ellers havde søgt ind. Men nu er der håb for kommende vokalister med lidt særprægede og ikke nødvendigvis store stemmer takket være den nye sangprofessor Hanne Boel.

Hanne Boel blev for nylig udnævnt til professor i sang på Rytmisk Musikkonservatorium i København for en femårig periode med start fra 1. august 2009. Og hun vil gerne slå dørene op for de mere atypiske sangere, fortæller hun til Børsen.

– I dag optager man ikke de "skæve" kunstnere, dem med de skæve kunstneriske indgangsvinkler, fordi de ikke kan spille klaver på højt niveau, siger Hanne Boel til Børsen. Hun tilføjer, at der også skal være plads til sangere, der ikke nødvendigvis synger perfekt, og at de skal have lov til at synge med fejl, så længe fejlene er det, der gør dem unikke og charmerende.

- Jeg håber, at vi om fem-seks år ser nogle markante kunstneriske profiler. Jeg vil også gerne skabe de samme resultater inden for musikpædagogikken, så musikskolernes undervisere går op i andet end skønsang. På den måde kan vi danne nye cirkler, tilføjer Hanne Boel.

Hanne Boel bakkes op af Rytmisk Musikkonservatoriums rektor, Henrik Sveidahl. Han fortæller til Børsen:

- Vi ønsker at placere Rytmisk Musikkonservatorium så centralt som muligt på den danske musikscene. Vi står allerede stærkt i jazzen, men nu vil vi gerne stå stærkere inden for områder som pop og rock.

Hanne Boel er i øvrigt uddannet musikpædagog fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1980. Hun har siden da dog primært virket som udøvende sanger.

Hanne Boel har dog ikke helt lagt sin egen sangkarriere på hylden. Til november drager hun på turné med jazzpianisten Carsten Dahl, og de to udgiver også et album sammen 1. februar 2010.

Til efteråret åbner Rytmisk Musikkonservatorium i øvrigt også en ny sangskriverlinje som tidligere omtalt på GAFFA.dk.

 

ANNONCE