Nyhed

Leonard Cohen er også træt af Hallelujah

Manden bag den populære sang mener, det er på tide at give den en pause

Leonard Cohen udsendte i 1984 albummet "Various Positions", der blandt andet indeholder sangen "Hallelujah". Sangen er efterfølgende blevet genindspillet af en lang række kunstnere til det punkt, hvor manden bag nu selv har været ude med en udtalelse om, at det er tid til at give den en pause.

Den mest berømte genindspilning er formodentlig Jeff Buckleys version fra 1994. Men sidste år udsendte X Factor-vinderen Alexandra Burke sin version, der sjovte nok ikke bare sikrede hende en førsteplads på singlehitlisten til jul, men også trak Buckleys version op på en andenplads. Det sidste skete, fordi en gruppe fans havde igangsat en kampagne for at få Buckley-versionen til tops som en modreaktion på X Factor-programmet, og på grund af det faktum, at Burkes version ikke indeholdt alle de otte oprindelige vers.

Sangen er desuden blevet indspillet af John Cale, Bono, k.d. lang, Bob Dylan, Jon Bon Jovi, Willie Nelson, Rufus Wainwright samt Steffen Brandt, der har oversat sangen til dansk til albummet "På Danske Læber", der indeholder en stribe Cohen-covers.

"Hallelujah" er også dukket op i "American Idol", tv-serier som "House M.D.", "The West Wing", "Scrubs" og "CSI: NY" samt film som "Lord Of War", Basquiat" og "Shrek". Senest dukkede den op på soundtracket til filmen "Watchmen", og det var efter en anmeldelse af denne film, at Cohen kom med sin udtalelse om at slappe lidt af med brugen af "Hallelujah".

Til avisen The Guardian udtaler Cohen, at han naturligvis er glad for, at folk bruger sangen. Samtidig finder han det også lidt morsomt, da pladeselskabet oprindeligt ikke ville udsende "Various Positions", så han ser det lidt som en hævn mod dem.

"Men jeg læste en anmeldelse af filmen "Watchmen", der bruger sangen, og anmelderen sagde, "Kan vi venligst få et midlertidigt forbud mod 'Hallelujah' i film og tv-shows?". Og jeg har det lidt på samme måde. Jeg synes det er en god sang, men jeg synes, der er alt for mange folk, der synger den".

"Hallelujah" er den oftest genindspillede Leonard Cohen-sang foran "Suzanne", og sangens 25-års jubilæum blev tidligere på året fejret i en BBC-udsendelse med titlen "The Fourth, The Fifth, The Minor Fall".

ANNONCE